szombat, május 11, 2024
spot_img
KezdőlapEgyházAranymise Soltvadkerten

Aranymise Soltvadkerten

Dr. Pribitek László

Különleges, ritka ünnepet ülhettünk június 18-án vasárnap este a soltvadkerti római katolikus templomban. Dr. Pribitek László atya szülővárosában mutatta be aranymiséjét, papi szolgálatának 50. évfordulója alkalmából.

Pribitek Lászlót 1972. június 16-án szentelték pappá Kalocsán. Majd ezt követően káplán volt Bátyán, doktori címet 1974-ben szerzett Budapesten. Szolgálati helyei 1975 és 1992 között: Borota, Baja, Kecel Harta, Dunatetétlen és Állampuszta. Az érseki tanácsosi szolgálat után került a térségbe. 1994-től Mélykúton szolgált, majd Kisszálláson, Csávolyon, Borotán, Rémen és Jánoshalmán. 2005-től Kelebián és Tompán, 2012-től pedig Kunbaján és Bácsszőlősön. 2016-tól napjainkig Kelebián teljesít szolgálatot.

A mise másik különlegessége az volt, hogy László atya meghívására eljöttek a Soltvadkertről elszármazott atyák: Benyik György, Menyhárt Sándor, Szakács Tibor, Szabó Attila, Tóth Tibor. Itt volt Seffer Attila kiskőrösi, Hozdik Zsolt, kiskunhalasi és Gál Jenő érsekcsanádi plébános, és természetesen a két házigazda Jeney Gábor és Pecsmán Viktor atya is.

Pribitek László atya összegzésében elmondta, hogy hálával tartozik az eltelt 50 évért, mely sok nehézséget, küzdelmet, de sok szépséget is adott neki. Visszanézve az eltelt időre, számára világossá vált, hogy a hívek felé a legfontosabb üzenet a feltámadás és a mennyország örömének hirdetése kell, hogy legyen. E nélkül nincs értelme az életünknek, földi küzdelmeinknek.

Dr. Jeney Gábor atya prédikációjában 3 fontos dolgot emelt ki, melynek jellemeznie kell egy jó papot:

  • élő kapcsolat Istennel
  • élő kapcsolat az emberekkel
  • példamutató, szentségi élet

László atyát ez vezette élete során és kívánjuk, hogy továbbra is ápolja ezeket a kapcsolatokat, még sok szép ünnepet ülhessünk együtt szűkebb és tágabb soltvadkerti családja körében.

– Nagy Anita –

Foto: Birofoto – Unimarket Trade Kft.

-Hírdetés -

Friss cikkeink