csütörtök, szeptember 21, 2023
spot_img
KezdőlapÉletmódSzent Imre zarándoklat 2022. szeptember 10.

Szent Imre zarándoklat 2022. szeptember 10.

2012 -óta, minden évben megrendezésre kerül a Szent Imre zarándoklat, melyen a zarándokok Szent Imre feltételezett utolsó földi útját járják végig.

A zarándoklat Soltvadkert-Selymesből indul, és  Soltszentimrén a Csonka-toronyig tart.
Teljes hossza 33 km, a környékbeli települések határában, zömmel földes úton vezet.

Szent Imre zarándoklat 2022

Zarándoklatunkat felajánljuk fiataljainkért, valamint a magyarság összefogásáért, tisztulásáért, felemelkedéséért, értékeinek felismeréséért és hitben való megerősödéséért.

Gyülekezés 4:45-kor Soltvadkert-Selymesen a Selymes utca végén (53-as számú úton Soltvadkert felől érkezve, a vasutat elhagyva az első köves utca jobbra). A korai időpont miatt ajánlott lámpát hozni. Soltszentimrére a Csonka-toronyhoz várhatóan 16:30 óra körül érkezünk. A Szent Imre halálának időpontját mutató fényjelenség megtekintése után megemlékezéssel, majd szentmisével zárul a zarándoklat.

Soltszentimre Csonka torony
Soltszentimre Csonka-torony

Lehetőséget fogunk teremteni azok visszautaztatására, akik Selymesen hagyják a járművüket. A gépkocsik őrzéséről gondoskodunk. Ezen igényüket jelezzék, az alábbi elérhetőségek egyikén, a busz szervezése miatt. A zarándoklathoz menet közben is lehet csatlakozni. Erről részletek a http://szentimrezarandoklat.hu honlapon találhatók. Valamint kísérő fogatokat, járműveket szervezünk, ha valaki nem bírná végig a gyaloglást.

Jelentkezés:
Villámlevél: info@szentimrezarandoklat.hu
Telefon: +36 20 346 5553

További információ:
http://szentimrezarandoklat.hu

Korábbi cikkeink a zarándoklatról

-Hírdetés -

Friss cikkeink