hétfő, április 15, 2024
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKultúraZongora Gyöngyszemek évadzáró Hangverseny 2022

Zongora Gyöngyszemek évadzáró Hangverseny 2022

A péntek este egy, már hagyományos alkalom volt Soltvadkerten. A tavalyi nagy sikerű évadzáró koncert sikerét ismételendő, a zongora mögé ültek ismét kicsik, és a legnagyobban is a Gyöngyház Kulturális Központ színpadán.

A Zongora Gyöngyszemek évzáró hangversenyén Pájer Ildikó igazgatónő köszöntötte a telt házas színházterem közönségét.

‘A szervezők, rendezők nevében szeretettel köszöntöm a Gyöngyház Kulturális Központ Zongora Gyöngyszemek művészeti csoport tagjait, szüleiket, a kedves zeneszerető közönséget és tisztelettel és szeretettel köszöntöm a Gyöngyszemek tanárait dr Pethőné dr Fodor Katalin tanárnőt  és ezúttal üzenetben a Soltvadkerti Televízió felvételén keresztül köszöntöm mindannyiunk nevében szeretettel Bálint Ákos tanár urat.

  1. őszétől van zongoraoktatás a Gyöngyház Kulturális Központban.

Bálint Ákos tanár úr és növendékei  azóta heti több alkalommal a Nagy –Pál István Helytörténeti Gyűjteményben tanulnak és gyakorolnak.

  1. szeptember óta dr Pethő István és dr Pethő Istvánné dr Fodor Katalin zongoratanár és növendékeik is a Gyöngyházban folytatják tovább zongoratanulmányaikat.

Így most már két hangszeren – köszönhetően a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítványnak az újonnan vásárolt zongoráért – összesen 34 soltvadkerti általános és középiskolás diák számára van lehetőség arra, hogy zongorázni tanuljon Soltvadkerten, a Gyöngyház Kulturális Központ Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjteményében.

Az elmúlt években a Zongora Gyöngyszemei művészeti csoport az online felvételeken kívül számos városi és Gyöngyház Kulturális Központ által szerkesztett műsorban közreműködött. 2021.Újévi koncert, Magyar kultúra napja, Március 15., Anyák Napja, Évzáró Hangverseny,  Zongoraavató hangverseny dr Pethő István emlékére.

A 2021 évi koncert

Ők, a Zongora Gyöngyszemek művészeti csoport és zenetanáraik hitvallásunk részeivé lettek, társainkká legfőbb küldetésünk betöltésében, amit Kárpáti Tibor költő fogalmazott meg és melynek egy részlete e-képen szól:

valami érzést
gyönyörűt, szépet
valami hangot
valami képet
napfény ecsetje
napsugár húrja
valami újat
valamit újra

szent dal csengését
majd a szent csendet
káoszban fogant
újjászült rendet
játékot, harcot
s a végén békét
tó mélyén alvó
tündérek képét

 

lelkek sebére
hófehér tépést
tenni az Isten
felé pár lépést
átlépni közben
árkot, göröngyöt
és az Embernek
szórni a gyöngyöt


Kedves Közönségünk!

Kodály Zoltán azt vallotta, hogy a zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza. ‘

Az est fellépőit, és a darabokat dr. Pethőné dr. Fodor Katalin konferálta.

A Zongora Gyöngyszemek művészeti csoport egy tetszetős logóval is büszkélkedhet, melynek megálmodója Lázár Istvánné Herczeg Lívia aki a koncert színpadi díszletéért is felelt.

És nem utolsó sorban nem maradhatott el a kiemelkedő munkásságok díjazása sem.
A Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumának vezetőségi tagjai: Kissné Ország Dóra és dr. Molnár Márta méltatták és jutalmazták a szorgalmukkal is kiemelkedő tehetségeket.

Díjazásban részesültek:


Szekér Vivien  ( Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI Soltvadkert – Zongora Gyöngyszemek csoport )

Martin Péter  (Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kiskőrös  – Zongora Gyöngyszemek csoport )

A dr. Pethő István emlékdíjat Gangl János részére ítélte oda a kuratórium az idei esztendőben.

Minden szereplő egy díszes emléklappal térhetett haza.Köszönet a gyermekeknek, szülőknek, támogatóknak, és a felkészítő tanároknak: 
Dr. Pethőné Dr. Fodor Katalin,  Bálint Ákos
A koncert záró motívuma a zongora-torta elfogyasztása volt a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítványnak köszönhetően, melyet a Szent Korona Cukrászda  
készített el.

Amennyiben a teljes, nagy felbontású fotókra lenne szüksége, kérem, az info@unimarket.hu email címen jelentkezzen. – Unimarket Trade Kft.

Foto: Birofoto – Unimarket Trade Kft.

-Hírdetés -

Friss cikkeink