szerda, december 7, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekBallagás az óvodából

Ballagás az óvodából

Az Evangélikus Egyházi Óvoda évzáró-ballagási ünnepsége

Ebben az esztendőben, végre ismét a megszokott keretek közt szervezhették meg a nagycsoportos óvodások búcsúztatását az Evangélikus templomban.

 

A gyermekek és az óvónénik már hetek óta folyamatosan készültek a versekkel, a német nyelvű mondókákkal, és a zenés produkcióval, hogy egy szép bensőséges hangulatú ünnepségen búcsúztassák az óvodai éveket.

A tizenhárom fős kis csapat elhagyja az óvodát, a templom kapuján kilépve egy új kaland felé indulnak.
Szeptemberben már az iskolapadba ülnek, megkezdődik a számok – betűk és tudományok elsajátításának az időszaka.
A gyermekkor egy korszaka ezennel lezárul.

“…mintha tegnap lett volna, amikor a Tündihez hoztalak reggel a minicsoportba… elrepült az idő hirtelen…’

– Homoki Pál esperes-lelkész anya-gyermeke áldását követően az óvoda zászlajának átadására került sor.

A szülök nevében Fehér Éva fogalmazta meg a köszönő gondolatokat:

‘Csendesen, de izgalommal telve léptünk be ma délelőtt Isten házába, miközben egyik szemünk nevet, a másik pedig sír. Nevet, mert mindig csodálattal várjuk és figyeljük gyermekeink szereplését, fejlődését. Sír, mert tudjuk, hogy búcsúzni jöttünk, hiszen lezárult egy korszak az életünkben.

A búcsúzás mindig nehéz, még akkor is, amikor tudjuk, valahol, valamikor még viszontlátjuk egymást.

Drága Óvó nénik és Dadus nénik!


Az elmúlt évek eseményei nehéz helyzet elé állította kis hazánk minden lakosát. Egy láthatatlan ellenség miatt fenekestül felfordult az életünk. Ebben az iszonyú, lelkileg megterhelő helyzetben kellett megoldanotok a szárnyaitok alá vont gyermekek további fejlesztését, a velük és szüleikkel való kapcsolattartást. Fantasztikus ötletekkel, feladatokkal, videókkal készültetek, melyekkel életben tartottátok a gyermeki lelkesedést, az óvoda szellemiségét. Helytálltatok emberként és szakemberként egyaránt.  Látszik, hogy amit anno hivatásként választottatok jelenleg is szívügyetek, s nem adjátok fel akkor sem, ha megváltozik a nevelési helyszín.

Mindannyian mások vagyunk, ettől színes és szép a világ. De vannak gyermekek, akiknek szükségük van arra, hogy a fejlődésüket akadályozó blokkokat feloldják. Ebben segítettek az óvoda fejlesztő pedagógusai, Kati néni és Anikó néni, a megrepedt kis lelkek összeragasztásában Margó néni, akik hatalmas türelemmel, kitartással, kellő határozottsággal tanították, gyakoroltatták a rájuk bízott gyermekeket. Akik tudták, hogy hosszú út és kemény küzdelem vár rájuk is, a gyermekre is, hogy az a hang, az a mozdulat a tökéletességet elérje.Az elmét megmozgató sakk rejtelmeit Nagy János, a játékba csomagolt mozgásörömét nyújtó tornát Újvári Gábor tanár urak ismertették meg csemetéinkkel.

Együtt, egy célért dolgoztatok. A célkitűzésekkel, kitartásotokkal megmutattátok, hogy ami most talán haszontalannak látszik, később győzelemhez vezethet. Hogy egyetlen csepp erőfeszítés sem megy veszendőbe, ha a jelen pillanatban keményen dolgozunk. Hálás szívvel köszönjük! 

Drága Gyerekek!

Sokatok ősszel, mikor lehullanak a fákról a levelek, hátatokra veszitek az iskolatáskát, és az iskola, most még gigantikus óriásként magasodó épületében folytatjátok munkátokat.

Lehet, hogy kevesebb idő jut majd játékra, és lesznek mindennapos feladataitok, amiket kötelező lesz megcsinálni, mind emellett rengeteg felfedezni való és új barátok várnak rátok az iskolában.

Kívánom nektek, hogy minden nap találjátok meg a csodát és a varázslatot a tanító nénik szemében, hangjában, mondandójában a társaitokkal együtt töltött időben! 

ISTEN ÁLDJA ÚTJAITOKAT!

Foto: Birofoto – Unimarket Trade Kft.

 

-Hírdetés -

Friss cikkeink