csütörtök, szeptember 21, 2023
spot_img
KezdőlapReceptekMálnás majonéz- Grillezett csirkehúshoz

Málnás majonéz- Grillezett csirkehúshoz

Nyomtatás

Málnás majonéz- Grillezett csirkehúshoz

Málnás majonéz, majonéz málnával… kicsit vadul hangzik, tudom. De mindenképp próbáljátok ki, istenien finom grillezett vagy BBQ technikával sütött csirkével, pulykával. Nagyon finom pulykasonkás szendvicsbe, de akár kicsit tovább fűszerezve hamburgerszószként is. Ebben az esetben tehetünk hozzá apróra vágott savanyú uborkát vagy savanyított Jalapeno paprikát.

Nagyon finom Coleslaw-hoz (amerikai káposztasaláta) is. A málnát cserélhetjük áfonyára vagy áfonya lekvárra is, azzal sem fog csalódást okozni 🙂  

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészület ideje:: 2
  • Teljes idő: 5
  • Adag: 6
  • Kategória: szósz, mártás,
  • Konyha: amerikai

Hozzávalók

Mennyiség

2dl jó minőségű majonéz vagy házi majonéz. 

1,5-2dl friss málna / vagy 3-4 evőkanál málnalekvár

1 evőkanál citromlé / vagy 1-2 evőkanál málnaecet

1/2 teáskanál reszelt citromhéj

1/4 kávéskanál Só

Frissen őrölt feketebors 

Elkészítés

A friss málnát turmixoljuk le, tegyük hozzá a majonézt és a többi összetevőt, sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk még 1-2 percig, hogy síma állagot kapjunk. Használhatunk hozzá botmixert is.

Ha a málnás majonézünk túl savanykás lenne, tegyünk bele egy kevés málnaszörpöt, vagy porcukrot, hogy tompítsuk a savasságát. 

Megjegyzés

A friss málnát érdemes 10-15percre enyhén sós vízbe áztatni, hogy az esetleg benne lakó rovarok kijöjjenek a gyümölcsből. 

 

Kulcsszavak: málnás majonéz, majonézes málna, málna majonézzel, gyümölcsös majonéz, málnás BBQ szósz, málnás hamburgerszósz

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

-Hírdetés -

Friss cikkeink