hétfő, szeptember 26, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKultúraA színész, aki 'szinkronkeszeg' - Scherer Péter

A színész, aki ‘szinkronkeszeg’ – Scherer Péter

A vasárnapi előadói esten Scherer Péter Jászai Mari-díjas, magyar színész volt a Pálinka Patika és Vinotéka Soltvadkert vendége.

Scherer Péter Jászai Mari-díjas, magyar színész

Az telt házas előadásra már szinte a meg hirdetés napján elkelt minden jegy, a közönség izgatottan várta a művész urat, aki mivel kicsit korábban érkezett városunkba, kedves feleségével a délután folyamán tett egy látogatást a Szent-Korona Cukrászdában, melyről elismerően nyilatkozott.

A kellemes, baráti hangulatú beszélgetős alkalom moderátora a Vinotéka rendezvényszervezője Szekeres Virág volt.

Fiatal kora kalandokban, fordulatokban bővelkedő volt, gimnáziumi évei alatt kosárlabdázott, asztaliteniszezett, kézilabdázott is kis ideig. A színire beadta a jelentkezését, ahol az első rostán sem jutott túl. ( Erős a rosta, mert 850 jelentkezőből a három lépcsős válogatást követően 15 jelentkező kezdi meg a színi tanulmányait )
Így a BME-re jelentkezett, és Ajkáról – Budapestre kerülve elkezdett amatőr színjátszó köröket, csoportokat keresni, és lelkesen játszott, miközben tanulmányait végezte.
Építőmérnöki diplomát szerzett.
Az Arvisura Színházi Társulat tagja volt. 1997-től  Bárka Színház tagjaként szerepelt, majd 2002-ben a Krétakör Színház színésze lett.

Élete legnagyobb sikerének tartja három gyermeke mellett azt, hogy saját erejéből, sok-sok munkával, és kitartással lett színész a mestersége.
– Az előadás előtt kedves felesége, Bencze Viktória elmesélte, hogy Pepe nagyon könnyen és gyorsan tanulja a szövegeit, sőt nem egy esetben együtt, közösen tanulják a szerepeket.
Darabok, melyekben szerepel nem ritkán 200-300 előadáson vannak túl, de A Gyáva című darab a jövő hónapban  már az ötszázadik alkalommal kerül előadásra.

Korábbi vendégeink közt akadtak nagy ‘szinkroncápák’.
Péter szinkronszerepeivel kapcsolatban ő csak ‘szinkronkeszegként’ pozicionálta magát a Magyar szinkron tengerében.
Kedvenc szinkronja a Shrek 4. c. animációs film egyik szerepe volt.
Sokan a Másnaposok főszereplőjének Zach Galifianakis magyar hangjaként ismerik, aki szintén Péter nagy kedvence. De, Borat hangján is ő szólal meg.

Számtalan színházi szerepei mellett mozifilmek ( Sztracsatella, Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten , Kontroll , Argo, Egy szoknya, egy nadrág, Egy bolond százat csinál, Papírkutyák, Kincsem, Valami Amerika 3 ) és televíziófilmek ( Kisváros, Presszó, Tóth János  , Apatigris ) szerepeit, főszerepeit is játssza.
Hozott magával színházi kellékeket,  melyeket a jelenlévők részére körbeadott.
Pilatus szerepéhez egy bronzműves különleges csatot mutatott be, de a Kontroll forgatókönyvének saját példányát is a jelen lévők megtekinthették.

Filmes pályáján nem kisebb kiválósággal dolgozott, mint Jancsó Miklóssal akivel hét filmet forgattak. Kellemes emlékekkel, és nagy tisztelettel emlékszik Miki bácsira, a közös sztorikra.

2020-ban a COVID idején speciálisan, online ceremónia és méltatás keretében kapta meg a Karinthy gyűrűt.

“Online ünnepi műsorban adta át a közmédia legrangosabb díjait Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a díjakat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – közölte az MTVA Sajtóosztálya szerdán az MTI-vel. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó Karinthy-gyűrű idei díjazottja, Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész lett.” – Pathalia.hu

Olvasóinknak eláruljuk, hogy a következő vendég májusban Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész.

És, aki netán lemaradt, de szeretne találkozni esetleg más, ismert művésszel, kövesse az üzlet közösségi oldalát – Pálinka Patika és Vinotéka Soltvadkert -ahol időben értesülhet mindenről.

Foto: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink