vasárnap, június 26, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKultúraKamarás Iván volt a Pálinka Patika és Vinotéka szombat esti vendége.

Kamarás Iván volt a Pálinka Patika és Vinotéka szombat esti vendége.

A szombati előadói esten Kamarás Iván – Jászai Mari-díjas, Arany Medál díj – Az év színésze közönségdíj (2012) magyar színész,  volt a Pálinka Patika és Vinotéka Soltvadkert vendége.

Kamarás Iván – Jászai Mari-díjas magyar színész

A rendezvényterem megtelt az érdeklődőkkel.
Szekeres Sándor köszöntötte a jelenlévőket.  A beszélgetés moderátora a Vinotéka rendezvényszervezője Szekeres Virág volt.

A kellemes, baráti hangulatú beszélgetős alkalom teli-s-tele volt érdekes kérdésekkel, fordulatos sztorikkal.

Szó esett a művész gyermekkoráról, az iskolai, és középiskolai évek és a színészi pálya kezdetének történéseiről, emlékezetesebb pillanatairól.
Színészi munkássága több színpadi produkcióban is kiteljesedett, számtalan szerepet alakított, de arra is volt példa, hogy beugró színészként kiválóan helytállt lebetegedett pályatársa helyén. (Hunyady Sándor: A három sárkány, Stendhal: Vörös és fekete, William Shakespeare: Othello, Dés László: A dzsungel könyve, Madách Imre: Az ember tragédiája, Victor Hugo: A királyasszony lovagja )

Kamarás Iván a színház világa után a filmszerepek irányába indult el. 
Megjárta az Amerikai Egyesült Államokat, de visszatért hazájába, és televízió sorozat szerepet vállalt. De nem áll tőle távol a táncos produkció sem, ugyanis szerepelt a nagy sikerű Dancing with the Stars televíziós műsorban.
Több mozi filmben szerepelt, ( A miniszter félrelép, Európa Express, Üvegtigris 3, Megdönteni hajnal Tímeát, Cop Mortem )
A szinkron világában is otthonosan mozog, de nem érzi magát ‘szinkroncápának’ .
És a televíziók képernyőjén is számtalan tévéfilmbeli alakításával alkotott maradandót. ( Mohács, Beugró, Korhatáros szerelem, A mi kis falunk, Mintaapák )

És a zenei szférában is otthon érzi magát: 

– Rajongóknak kötelező, a többieknek kiemelten ajánlott! –

Az „Egy fess pesti este” semmiképpen nem hagyományos, „poros” színészanyag, félig elszavalt dalokkal és jelenetekkel. A ’20-60-as évek dalai adják a produkció gerincét, de ahogy a dalok is frissebb, izgalmasabb köntöst kapnak, a műsor szerkezete is eltér a „szokásos” színész estektől. A színpadon nem Kamarás Iván színész, hanem Iván, aki pátoszoktól mentes, saját véleményét, humorát is megmutatja. Azt az arcát, amit csak kollegái, barátai és családja ismernek. Az esten olyan közönség kedvenc dalok csendülnek fel, mint a Meseautó, a Kicsit Szomorkás a hangulatom,  a Villa Negra, a Fogj egy sétapálcát, Mindig az a perc és így tovább. A dalok a múltba repítenek ugyan, de az Egy FESS BAND kiváló zenészei leporolják azokat, gypsy-swing és dixieland lüktetést adva, eredeti szépségüket megőrizve.

Mivel hozta magával akusztikus gitárját, hamarosan megjelenő zenei albumáról három számot játszott búcsúzóul a lelkes közönségnek.

Kapcsolódó tartalom:

És, aki netán lemaradt, de szeretne találkozni esetleg más, ismert művésszel, kövesse az üzlet közösségi oldalát – Pálinka Patika és Vinotéka Soltvadkert -ahol időben értesülhet mindenről.

Foto: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink