szerda, december 7, 2022
spot_img

Hétvégén Bócsator!

Bócsator márciusban?

– Igen, kivártuk az időt! „Mindent a maga idejében!” — tartja a mondás.
És noha a disznótorok csúcsideje néhány hónappal korábbra esik, Bócsa elöljárói úgy döntöttek, hogy várjuk ki, amíg a járvány kiadja a mérgét.
Szabadtéri rendezvény, 8-10 csapat és — ahogy az időjárás-előrejelzésekből kitűnik — még mindig téli idő (bár márciusban ki tudja?). Szinte kikívánkozik az ember, pláne hogy aznap délután hosszú idő után helyi focimeccs van!

Bócsator 2022. Március 12.

Vegyük sorra, mi minden vár itt ránk?

A reggeli megnyitó nagy élmény: azokat az embereket köszöntjük, akik majd egész nap dolgoznak értünk! (Sőt az előző és a következő napon is…). Szinte második megnyitóként működik a 10.30-kor történő néptáncos műsorkezdés. A Nosztalgia Zenekar és a jó Laci Betyár végig toppon lesz, tehát nincs üresjárat!
És a látvány: érdemes végignézni a www.bocsa.hu képgalériáit, hiszen az elmúlt években nagyon sokan nagyon sokat tettek e rendezvény sikeréért. A tanyaudvarok biztos idén is ragyogni fognak — éppen úgy, mint a lelkes háziasszonyok. A böllérek anekdotái pedig már közmondásosak.

Az „élmények faluja”?
… és a látványoké! A beérkező vendéget Dutra traktorok fogadják. Egy mezőgazdasági munkagép család, mely a legtöbb helyen már a múlt, de Bócsán a lelkes gyűjtők és restaurátorok keze nyomán a jelen. Mondhatni: velünk élő technikatörténet!
Épp úgy nem (csak a múlt) a citerazene és a néptánc: itt együtt nótázik és táncol a vendégsereg. Sokan viseletben, mások „csapatkötényben”, megint mások esetleg sajátos, ide gyártott viseletben.
Vajon kínálnak-e valahol valami „búgató elixírt”?
És lesznek-e kilógatva vidám versikék a tanyáknál?
Én már várom!

Káposzta Lajos

-Hírdetés -

Friss cikkeink