hétfő, augusztus 15, 2022
spot_img
KezdőlapParázs varázs Grill, BBQMagic Dust BBQ Fűszerkeverék recept

Magic Dust BBQ Fűszerkeverék recept

Nyomtatás

Magic Dust BBQ Fűszerkeverék recept

A MAGIC DUST a világ legismertebb és talán legnépszerűbb BBQ Rubja.

Mike Mills, a 17th Street Bar & Grill étterem tulajdonosa Murphysboroban.

Ezt a fűszerkeveréket Mike Mills alkotta és dobta piacra Amerikában The Legend névvel.

Univerzális fűszerkeverék, mely szinte minden húsfajtához alkalmas. A Magic Dust ideális olyan klasszikusokhoz, mint a marhaszegy a sertéstarja és lapocka. A Magic Dust grillpácként is tökéletes,  a fűszerkeveréket olívaolajba keverjük, majd bepácoljuk vele  a grillezni kívánt húsokat.

 

Magic Dust BBQ Rub

Mi is pontosan a BBQ RUB? A rub egy száraz fűszerkeverék, amelyet a grillezett hús fűszerezésére használnak. A rubot általában szárazon alkalmazzák a húsra és “bemasszírozzák”.
Általában a nagy húsdarabokat, például a sertés tarját, lapockát (pulledpork – tépett sertéshús) vagy egész marhaszegyet ízesítik így.

A BBQ-rub kívülről fűszerezi a húst, és gondoskodik arról, hogy finom kéreg alakuljon ki sütés közben a hús felületén. Ezt a kérget hívjuk bark-nak.

A barkot a húsban lévő nedvesség, a fűszerkeverék és a sütés közben keletkező füst és hő alakítja ki. A végeredmény egy sötét mahagóni színű, ízletes, roppanós kéreg.
A húst előbb is vékonyan megkenhetjük mustárral, és csak utána szórjuk be a fűszerkeverékkel. A mustár „ragasztóként” működik, és biztosítja, hogy a rub jobban tapadjon. A BBQ rub általában sóból, cukorból, fűszerekből és fűszernövényekből áll, amelyek összetételtől függően biztosítják az édes, a sós és a fűszeresség harmonikus összjátékát.

Készítsük el mi magunk ezt a fűszerkeveréket. A recept amerikai csésze mértékegységet alkalmaz, itt egy csésze 236,59 ml-nek felel meg. Természetesen készíthetjük bármilyen mérőeszközzel, akár egy teásbögrével is. A receptben szereplő mennyiség nagyjából 30-35dkg fűszerkeveréket eredményez.

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészület ideje:: 5
  • Teljes idő: 5
  • Adag: 6
  • Kategória: Házi BBQ fűszerkeverék
  • Konyha: Amerikai
  • Diétás: Alacsony zsír

Hozzávalók

Mennyiség

1/2 csésze paprikapor (édes)
1/4 csésze só
1/4 csésze barna cukor
2 tk őrölt mustármag
1/4 csésze chili por
1/4 csésze őrölt kömény
2 teáskanál őrölt fekete bors
1/4 csésze fokhagyma por
2 tk cayenne bors

Észrevétel: A köménytartalom meglehetősen magas ebben az eredeti receptben. A kömény nagyon domináns, és nem mindenki szereti ennyire intenzíven. Ezért azt javaslom, hogy első próbálkozásra a felére csökkentsd a kömény mennyiségét.

Elkészítés

A fűszereket alaposan elkeverjük, jól zárható dobozban – vagy üvegben évekig eláll.

Megjegyzés

Memphisi Rub

A Magic Dust-nak számos változata létezik. Nagyon népszerű például a Meathead Goldwyn Memphis Dust változata , amely nem tartalmaz köményt. – Az eredeti recept sót sem, de mivel kész rubot készítünk, így kiegészítettük a receptet 1/2 csésze sóval, így már nem szükséges a húst külön sózni is.

3/4 csésze barna nádcukor
3/4 csésze fehér cukor
1/2 csésze édes paprika
1/2 csésze só
1/4 csésze fokhagyma por
2 evőkanál őrölt fekete bors
2 evőkanál őrölt gyömbér
2 evőkanál hagymapor
2 tk rozmaring (mozsárban elporítva)

Nutrition

  • Hány személyre: 6
  • Zsír: 0

Kulcsszavak: BBQ rub recept, Házi BBQ rub, BBQ fűszerkeverék recept, Grill fűszerkeverék házilag,

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

-Hírdetés -

Friss cikkeink