Bacon majonéz recept
A Baconnaise színtiszta arany!
Mitől lesz még jobb a majonéz? Természetesen ropogósra sült bacontől!
Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készítsd el te is a tökéletes szalonnás majonézt!
Bacon
Mindenki ismeri a mondást: „Everything tastes better with bacon“.
Szó szerint fordítva: Baconnel minden jobban ízlik. Nem hiába mondják azt is, hogy a szalonna a szakácsok és grillezők szigetelőszalagja.
És pontosan ezért vagyunk ma itt, ebben a receptben, mert egy krémes bacon majonézt készítünk ropogós szalonnadarabokkal.
- Előkészület ideje:: 2
- Főzési idő: 10
- Teljes idő: 15
- Adag: 6
- Kategória: Szósz
- Eljárás: sütés
- Konyha: Amerikai
Hozzávalók
60 g szeletelt bacon
2 tojássárgája
2 teáskanál közepesen csípős mustár
75 ml napraforgóolaj
2 evőkanál szalonna zsír
½ teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál fűszerkeverék (hagyma, fokhagyma, nádcukor, fekete bors, tárkony ) ízlés szerinti keverék lehet…
1 tk fehérborecet
¾ tk füstölt paprikapor
¼ teáskanál chipotle chili
1 csepp citromlé
Elkészítés
A szalonna elkészítése
Először egy serpenyőben lassan felmelegítjük a szalonnaszeleteket, hogy a szalonnazsír kisűljön. A szalonnát lassú tűzön aranybarnára és ropogósra sütjük. A folyékony zsírt leöntjük és félretesszük, mert erre a folyékony aranyra később szükségünk lesz. Szánjon néhány percet a bacon megsütésére. Ha túl magas a sütési hőmérséklet, a szalonna túl sötét színű lesz, és túl sok zsírt fog tartalmazni. Amikor a szalonna aranybarna, kivesszük a tepsiből, és konyhai papírra tesszükk, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, mert ropogós, nem zsírban áztatott szalonnát szeretnénk. Amikor a bacon teljesen kihűlt, nagyon apróra vágjuk.
A majonéz elkészítése.
Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, csak a sárgájára van szükségünk. A tojásfehérje felhasználható más receptekhez.
A tojássárgáját, a mustárt, az ecetet, a szalonnazsírt és egy csipetnyi citromlevet egy magas edénybe vagy keverőpohárba helyezzük.
Ezután botmixerrel gyorsan mindent összeturmixolunk.
Eztkövetően lassan, vékony sugárban adjuk hozzá a napraforgóolajat, miközben az edény alján lévő mixer be van kapcsolva. Néhány másodperc múlva észre fogod venni, hogy az olaj emulgeál azaz keveredik a tojás-ecet-mustár keverékkel. A turmixgépet most lassan egyre magasabbra húzzuk, miközben vékony sugárban adagoljuk az olajat. Amikor az összes komponens krémesen összeállt, elkészült az alapmajonéz.
Most hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, a füstölt paprikaport a chipotle chilit, és erőteljesen összekeverjük. Legvégül hozzáadjuk sztárjátékosunkat, a finomra vágott sültszalonnát.
Ezzel el is készült a Baconös majonézünk. Érdemes néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek, tálalás előtt kóstolju meg, hogy elég sós e, ha szükséges még adhatunk hozzá sót, borsot vagy egyéb fűszert ilyenkor.
Mivel a szószunk tojást tartalmaz, így érdemes minél hamarabb elfogyasztani. Hűtőben 1-2 hétig eláll. Mindenképp próbáld ki ezt a Bacönös majonézt! Sültburgonyához, hamburgerhez, de egyéb grill ételekhez is kiváló!
Nutrition
- Hány személyre: 6
Kulcsszavak: Bacon majonéz