hétfő, augusztus 15, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekVárosi kitüntetések átadása - 2021

Városi kitüntetések átadása – 2021

Az idei esztendőben is Soltvadkert Város Képviselő-testülete az október 23.-i megemlékezést követő ünnepi ülés keretében adta át az elismeréseket a jelöltek számára.

Az október 23.-i megemlékezésről

 

Október 23.

Az ünnepi ülést Temeríni Ferenc polgármester nyitotta meg, megköszönve a különböző területeken tevékenykedő és elvégzett áldozatos munkát.

 

Temeríni Ferenc – Soltvadkert Város polgármestere
Kárász András – Soltvadkert Város alpolgármestere

A képviselő-testület döntését Kárász András alpolgármester ismertette,  a kitüntetettek méltatását  Fodorné dr. Schiszler Terézia aljegyző szavai követték, kiemelve a dijjazottak munkásságát, rövid életútját.
A városi kitüntetések átarását egy különleges díj átadása előzte meg, és ez nem más, mint Id. Mátyus Lajos vasdilpomája. ( Vasdiploma: azok a felsőfokúvégzettséggel rendelkező diplomás személyek elismerése. Az oklevelük átvételének 65. évfordulója alkalmából. )

– Vasdiplomát vehetett át id. Mátyus Lajos tanár úr.

A felvidéki Naszvadról származó, köztiszteletben álló tanár úr helytörténész, az iskola, és a falu krónikásaként is ismert , negyven év aktív pedagógiai munka után vonult nyugdíjba .
Elhivatott nevelői munkája elismerése képpen 1999-ben ‘Pro Scole’ elismerésben részesült, 2008-ban pedíg ‘Soltvadkert Városáért’ kitüntetést vehette át.
Vasdiplomáját  egészségi állapota miatt nem az ünnepségen vette át, hanem otthonában fogadta Temeríni Ferenc polgármestert,  és Udvarhelyi Attila iskolaigazgatót, akik átadták részére az oklevelet, és a város ajándékait.

– Soltvadkert Város Közbiztonságáért díj – Bene Zsolt

Bene Zsolt és felesége Holczimmer Csilla


A Polgárőr Egyesület elnöke inmáron tizedik éve, Soltvadketren él feleségével, és három gyermekével.
A hétköznapokban bútorasztalosként dolgozik, lapszabott bútorok készítésével foglalkozik.
A polgárőr közösségnek nem csak elnöke, képviselője, de egyik fö motorja is.
Városunk közbiztonságának, és rendjének megörzése terén közel 30 éve végez áldozatos munkát.
Az idén Mórahalmon megrendezett Országos Polgárőr Napon az Országos Szövetség elnöke a Polgárőr Érdemkereszt aranyfokozatával ismerte el a mozgalomban végzett munkáját.


– Az Év Vállalkozója Díj – Akker-Plus Kft.

Endrődi Ferenc Pál ügyvezető-tulajdonos, és Szabadi István a soltvadkerti áruház vezetője

Solvadkert Város Képviselő-testülete a ‘ Az év vállalkozója’ bíjat adományozza az Akker-Plusz Kft tulajdonosának.
A soltvadkerti telephelyen hosszú időn át végzett kiemelkedő vállalkozói tevékenységért, a munkahelyek megtatrásáért, és új munkahelyek létrehozásáért.

 

Endrődi Ferenc Pál

Az 1990-ben Akasztón megalakult cég alapító tagjai – Endrődi Ferenc Pál, Csatai József és Túrú Gábor Mihály – családi vállalkozásként kezdték az építőanyagkereskedelmet. A vállalkozás azóta is 100%-ban magyar tulajdonban van. A cél már akkor is egy hatékonyan működő, az építőanyag-kereskedelem területén meghatározó szerepet betöltő vállalat létrehozása volt.

1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben Kiskőrösön, 1999-ben Kecskeméten nyílt telephelye, majd 2011-ben nyitott Kiskőrösön barkácsáruházat, 2015-ben Kalocsán műszaki szakáruházat.

 

2018 áprilisában betonüzemet vásárolt, 2018 júniusában pedig kecskeméti és soltvadkerti tüzéptelepének helyén építőanyag-szakáruházakat nyitott a cég.
Az Akker-Plus fejlődési ívét a koronavírus sem tudta megtörni. Idén, 2021 október elején Pest megyében, Szigetszentmiklóson újabb építőanyag kereskedést nyitottak.
Jelenleg a 6 településen, 7 telephelyen 180 fő alkalmazotti létszámmal dolgozik és biztosít számukra stabil munkahelyet. Soltvadkerten 20 fő alkalmazottal dolgozik immáron huszonnyolcadik éve.

 

Endrődi Ferenc Pál  a tisztelet és a hála szavait tolmácsolta a jelenlévőknek, megköszönve a kitüntetést, és munkatársainak  az elmúlt 28 év közös munkáját.
” Bátorság és tissztesség kell az élethez, akkor majd a Szent Szűz is megsegít…”
Záró gondolatként Szent II. János Pál Pápa imáját idézte:
„Uram! Tudom, hogy a hit csak a kapcsolat elején látszik magánügynek. Szeretném meghallani kezdeményező szavadat és igent mondani rá. Meghívásod nem zárhat be önző magányomba, hanem kinyit a valóságra, az élet teljességére. Hitem által kezet nyújtok a másik ember felé. Tudom, hogy hitem bekapcsol Isten népének nagyobb közösségébe. Erősítsd legszemélyesebb ügyemet, hogy életet alakító közügy legyen. Élni, hinni és szeretni csak közösen lehet.”

 

– Soltvadkert Város Sportjáért díj – Nagy János

 

Nagy János és felesége

Solvadkert Város Képviselő-testülete elismerve ezzel a sport tiszteletéért, a sakk sportágban elhivatottan végzett, áldozatos és kiemelkedő edzői munkásságáért és a versenysakk meghonosítása terén végzett kiemelkedő tevékenységét.
Idén 25. éve foglalkozik sakk oktatással. Az óvodás korúaktól kezdve egészen  a középiskolai korosztályokig, minden korcsoportal szívesen foglalkozik.
Városunkban 2009 óta tevékenykedik, és 2012 óta a Soltvadkerti TE sakk szakosztályának edzője, és három éve a szakosztály vezetője is.

 

Számos megyei döntös, és országos versenyen szerepel tanítványaival.
Köszönet az óvodai, és iskolai háttérnek, és a segítőkész szülőknek.
Áldozatos munkájának köszönhetően több nemzetközi sikereket is elérő versenyző kinevelődött.

 

Mindt például Daróczi Donát, aki Belgiumban a győztes Magyar csapat tagjaként ért el kiemelkedő sikereket, mára már kétszeres nemzetközi cím birtokosa, a FIDE nemzetközi cím várományosa.
( A FIDE-mester (FM) egy kitüntető cím, melyet a Nemzetközi Sakkszövetség, a FIDE adományoz a sakkozóknak. A címet 1978-ban vezették be, és a nemzetközi mester, valamint a nagymester alatt helyezkedik el. Ahhoz, hogy valaki megkapja a címet, legalább 2300 Élő-ponttal kell rendelkeznie. A címet mind férfi, mind női játékosok megszerezhetik. 2014 áprilisában a FIDE nyilvántartásában szereplő 437.263 játékosból 6516 versenyző volt FIDE-mester, és 1267-en rendelkeztek női FIDE mesteri címmel.)

 – Az év Sportolója díj –  HUFBAU-AKKER Ambrus Asztalitenisz Akadémia női  NB-I-es csapata
Ambrus Beáta, Müllerné Valics Emese, Müller Evelin

 

Ambrus Beáta, Müllerné Valics Emese, Müller Evelin

Számtalan szép eredmény, és győzelem fűzödik a csapat nevéhez.
Ezév májusában Győrben rendezték meg az NB I-es bajnokság döntőjét, ahol a Dél-Keleti NB 1 megnyerését követően a top 12-be jutottak, ahol nem találtak legyőzőre, és a dobogó legfelső fokára állhattak.

A köszönő szavakat a csapat részéről Müller Evelin mondta el

A HUFBAU-AKKER Ambrus Asztalitenisz Akadémia női  NB-I-es csapata: Ambrus Beáta, Müllerné Valics Emese és Müller Evelin a következő szezonban az extraligában versenyezhet.

 

 – Soltvadkert Város Szolgálatáért díj – Beischlagné Kerti Ilona

 

Beischlagné Kerti Ilona

Solvadkert Város Képviselő-testülete a ‘Soltvadkert Város Szolgálatáért’ kitüntetést adományozza – és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesíti –  Beischlagné Kerti Ilona részére az Egyesített Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának családsegítőjeként végzett kiemelkedő közalkalmazotti munkásságáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.

 

Soltvadkert Város Szolgálatáért díj – Ambrus Ferencné

 

Ambrus Ferencné

Soltvadkert Város Képviselő-testülete a ”Soltvadkert Város Szolgálatáért’ kitüntetést adományozza  – és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesíti –  Ambrus Ferencné soltvadkerti lakos részére, a Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal köztisztviselőjeként a köz-szolgálatában 38,5 éven át elhivatottan és kiemelkedő szakmai színvonalon végzett köztisztviselői munkásságáért nyugdíjba vonulása alkalmából.

 

– Közszolgálati pályája során többféle területen dolgozott, szociális ügyintézőként, foglalkozott ipari és kereskedelmi ügyekkel, gyermekvédelmi feladatokkal, okmányirodai teendőkkel, 2011 óta egészen nyugdíjba vonulásáig az anyakönyv vezetői munkakört látta el.

A sok év alatt sok kihívással nézett szembe, de kompromisszum készségének, és megújulási képességének köszönhetően  sikeresen vette ezeket az akadályokat. 
Anyakönyv vezetőként az az empátia, az alkalmazkodó készség, amivel rendelkezik, minden helyzetben kisegítette. 
Segítőkészsége, és kedvessége mind az 509 pár emlékében megmarad, akiket összeadott.
A bíztató szép szavak, a megható, színvonalas szertartások.

 

Soltvadkert Városért díj – Szabó Sándorné

 

– Soltvadkert Város-Képviselő testülete a Soltvadkert városáért díjjat  adományozza Szabó Sándorné soltvadkerti lakos részére, a sok éven át a Lukács Park gondozása és szépítése terén önzetlenül és elkötelezetten végzett közösségi munkásságáért.

– Mintegy hét éve gondozza, szépíti a Lukács parkot önzetlenül.
A virágos felületeket karbantartja, szépíti, a park területét gyakran tisztán tartja.
Számára egyféle önkéntes szolgálat, a maga örömére, jó érzéssel.
Ünnepi alkalmakkor, húsvét, karácsony, vagy a szüreti alkalom, feldíszíti a parkot a kilátogató gyermekek, családok nagy örömére. Ezáltal a park egyfajta közösségi térré vált, munkájának köszönhetően.

 

Szívből gratulálunk a díjazottaknak !

Foto: Birofoto

 -Hírdetés -

Friss cikkeink