péntek, május 24, 2024
spot_img
KezdőlapEgyéb kategóriaÚjra itt a téli abroncsok szezonja !?

Újra itt a téli abroncsok szezonja !?

Ha tetszik, ha nem, ismét itt az ideje járműveiket felkészíteni a téli közlekedésre.
Kezdjük talán az egyik, legfontosabb témával: téli abroncs.

Október végén járunk, a hőmérséklet egyre gyakrabban van már +7 fok környékén, vagy alatta. Ideje átszerelni a kerék szettet a nyáriról a téli garnitúrára. A nyári gumik már nem tapadnak, és hamarabb elérik határukat, mint gondolnánk. Már jóval a fagyáspont feletti hőmérsékleteknél is nagyobb biztonságot nyújtanak a modern téli gumik, legyen szó száraz vagy esős, havas útról.
A téli gumik mély mintaárkai nedves időben a felgyülemlett csapadékot könnyen el tudják vezetni. De nemcsak a gumi mintázata, lamellázottsága más, jelentős különbség van a gumi összetételében is, ugyanis a téli gumi nagy mennyiségben tartalmaz szillika adalékot. Ez az adalék teszi lehetővé, hogy a gumi hidegben is lágy maradjon, és télen is megőrizze a jó tapadási tulajdonságát. A téli gumi nemcsak fékezéskor, elinduláskor segít, hanem jobb tapadása miatt kanyarodáskor is. A jó gumiválasztás és az időjárási viszonyoknak megfelelő közlekedés segít épen, biztonságban átvészelni a hideg, jeges, téli időszakot.
Fontos megjegyezni, hogy a különböző márkák, és gyártók szakemberei folyamatosan igyekeznek fejleszteni a termékeket, érdemes több márka kínálatát is megnézni vásárlás előtt.
Tapasztalataink szerint a környékbeli gumiszerelő műhelyek kínálata az idei évben is széles skálán mozog, szaktanácsokkal is segítik a választást és a vásárlást, korrekt árakkal találkoztunk minden esetben.

Kopott, sérült vagy elöregedett abroncsokkal soha ne induljunk útnak!

Aki még tanácstalan a gumiválasztást illetően, az  ADAC német autóklub 2021-es téligumi tesztjének tanulmányozásával könnyebben eligazodhat a választékban.
A megfelelő abroncs kiválasztása akár életet is menthet egy veszéllyes szituációban.

A teszt itt érhető el Magyar nyelven. 

A vásárlást illetően érdemes körülnézni a webáruházak kínálatában, de ne feledjük, a jelenlegi időszakban a szállítás nem minden esetben lehetséges 24 órán belül.
Ne legyünk meglepve az árakon, a tavalyi év hasonló időszakához képest ugyanis 10-15% áremelkedéssel kell számolnunk egy megfelelő minőségű abroncs esetében.
A szerelés és kellékanyagok tekintetében 5-10% az ár növekedés.
Természetesen kedvenc gumisunkhoz is betérhetünk tanácsért, vagy vásárlási céllal.

A műhelyek gyakran rendelkeznek a népszerűbb méretekből, és márkákból készlettel, és nem ritka, hogy kedvező árban fel is szerelik, az abroncsokat gépkocsinkra.
Az abroncs cserét ne halogassuk, legyünk előrelátóak mert az első egy-két fagyos, jeges napon nagy tumultus lesz a szerelő műhelyek környékén.

NE FELEDJÜK:
MINDANNYIUNKAT HAZAVÁRNAK !
Balesetmentes közlekedést kívánunk !

Foto: iStock

-Hírdetés -

Friss cikkeink