szombat, szeptember 25, 2021

21′-ben, huszadjára !?

 • Igen! Az idei alkalom ugyanis a huszadik alkalom, hogy a Lada márka szerelmesei összejönnek egy nagy, országos találkozóra.
  Ezúttal is az utolsó augusztusi hétvégét már tizedik alkalommal töltik a Soltvadkerten, a Vadkerti-tó kempingjében.
 • Tallárom Balázs és baráti társasága immáron két évtizede hívták életre az évenként egyszer megrendezett Országos Lada találkozót.
  A kezdet kezdetén Gárdony volt a helyszín, ami 10 év után ( ahol az utolsó alkalommal 407 Lada volt jelen) kevésnek bizonyult a Togliattiból származó kocsik szerelmeseinek.

  Kellett hát egy új, nagyobb helyszín. Akkoriban jött a képbe Soltvadkert. A kemping fás, ligetes árnyat adó területe szinte az első perctől kezdve a Ladások kedvenc helyévé vált.
  Az idei alkalommal körülbelül 550 kocsi érkezett a helyszínre a hétvégén.

  Talán a legmesszebbről, egy Észt család érkezett, akik már vagy 14 éve minden alkalommal ellátogatnak Magyarországra, erre a találkozóra közel 2000 km megtétele után.

  De Németország is képviseltette magát egy Samarával érkező társaság jóvoltából. A látogatók létszáma az elmúlt három év átlaga körül alakult.
  A pénteki, és a szombati esős időjárás ellenére is szinte minden idők egyik legjobb hangulatú találkozója volt, szuper hangulattal, csapatjátékokkal, vetélkedőkkel és szombat este nagy bulizással.

  A kemény mag, a ‘vérladások’ még a szakadó eső ellenére is lelkesen küzdöttek a centiméterekkel a Lada-limbó crazy kategóriájában.

  Ezek az autók már-már kuriózumnak számítanak, de akad köztük 300 lóerős turbó motorral szerelt, de akár 98%-ban gyári állapotra restaurált veterán darab ugyanúgy, mint a versenycélokra átépített rallye gépekig szinte minden.

  Több olyan tulajdonos is van, aki napi közlekedésre is csak a Ladát használja.
  Az érdeklődés folyamatos a márka iránt. Nem csak az ‘öreg´Ladások jönnek a találkozóra, hanem sok fiatalnak is szíve csücske az Orosz autógyártás eme remek, és időtálló darabja. De több olyan család is akad a vendégek közt, ahol apa-fia (lánya) is külön kocsival érkeznek meg.

  A tűzijáték kezdete előtt 30 perccel az égiek is a fiúkkal voltak, elállt az eső… és egy minden szempontból különleges, és rendkívül látványos pirotechnikai műsorban lehetett része annak, aki kilátogatott 21:00 -kor a Vadkerti-tó partjára.

  A jövőt illetően csak annyit, hogy szeretnének maradni az augusztus utolsó hétvégéjén, itt, Soltvadkerten.

  A találkozót vasárnap délután a díjkiosztót követően hagyományos programként, a hazaindulás előtti pörgés-forgás gumifüstöltetés zárta.

  Jó utat,balesetmentes közlekedést kívánunk!
  Viszlát, újra itt 2022-ben!

  Foto: Gajár Gyula LCH , Birofoto
-Hírdetés -

Friss cikkeink