péntek, december 1, 2023
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKultúraSoul Donation - Neumann Balázs

Soul Donation – Neumann Balázs

Akik fogékonyak a minőségi zenére, a tegnap este a Szent Korona cukrászdába látogattak el, hogy egy fagylalt, vagy egy sütemény fogyasztása mellett,kellemes  kikapcsolódásban legyen részük a zene által.
Ezen az estén Neumann Balázs zongoraművész szóló koncertje volt az ‘étlapon’ amely a „Köszönjük Magyarország” program keretében valósulhatott meg.

A koncerten a szerző legutóbbi trió albumán hallható saját kompozícióit, jazz – örökzöldeket és magyar szerzők műveit játssza. Az est folyamán egy-egy darabbal, néhány szóval megemlékezik a nemrég elhunyt Gonda Jánosról és Chick Corea-ról is.
„A koncert célja, hogy a zenével, mint szakrális energiák áramoltatásának eszközével, a közönség lelkét ápoló, érzelemdús előadást tudjak adni”. – Neumann Balázs
A művészről:
Neumann Balázs jazz-zongoraművész, zeneszerző, hangszerelő, tanár a ’90-es évek óta a magyar és nemzetközi jazz-élet meghatározó szereplője. Jazz-zongoraművész diplomája után kitüntetéssel végzett a Zeneakadémia tanári mesterképzésén.

23 éve aktívan tanít. Oktatott a Zeneakadémián, a Ján Albrecht Academy of Music-ban, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban, a Snétberger Zenei Tehetség Központban illetve a Premier Művészeti Szakgimnáziumban. Vendég-előadóként szemináriumok, szakmai táborok mesterkurzusait tarja számos országban. Jelenleg doktori disszertációját írja.
„Neumann Balázs madártoll puhaságú billentése érzelmekkel kombinálva – igazán lenyűgöző”
Brian Soundy – UK and Europe Jazz Radio
Eddigi szólózongora koncertjei:
1998. Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarával, a Budai Vár Oroszlános Udvar
1999. „Jazz-Inspiration” koncert a Művészetek Háza
2001. „Jazz-Inspiration Part II” Királyi Kastély, Gödöllő
2005. „Seeking” címmel, improvizációs koncert, Művészetek Háza
2006. Mallorca
2008. Luxembourg
2020. Online koncert „Yamaha Live From Home”
Filmekhez, színházi produkciókhoz, festményekhez komponált zenét. Hangszerelt a Savaria Szimfonikus Zenekarnak, illetve a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak is. „Workshop 5” című darabja elnyerte a legjobb kompozíció díját a 2006-os Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyen.
„Emerging Frequences” címmel quartet „Faith” címmel trió lemezei jelentek meg, ahol Fekete-Kovács Kornél, Makovics Dénes, Borbély Mihály, Winand Gábor közreműködik, s számos lemezen zongoristaként, zeneszerzőként, hangszerelőként, vagy zenei rendezőként hallhatjuk.
2018. óta Yamaha artist.
Koncertjein Al Di Meola, Bob Mintzer, Fausto Beccalossi, Tino Gonzales, David Coburn is partnerei voltak.
– A koncerten Mátrai Zoltán zenészkolega is jelen volt, aki idő közben néhány szám erejéig szaxofonjával csatlakozott Balázshoz.
A közös produkciót a hallgatóság nagy tapsal fogadta.

Az idén 50 éves jubileumát ünneplő Szervánszky Családi Cukrászdában nem ez voilt az első nívós zenei program az idei esztendőben, júliusban Myrtill és a Swinguistique volt a zöld színpad vendége.

De ezzel még nincs vége.

A ma esti zenei program a Cukrászda sétányán a Blues Bell akusztikus utcazenéje lesz.

Foto: Birofoto

A szervezők, és a művészek várnak mindenkit nagy szeretettel !

-Hírdetés -

Friss cikkeink