hétfő, augusztus 2, 2021
KezdőlapEgyéb kategóriaHőségriasztás - 2021

Hőségriasztás – 2021

Akár 34-39 fok is lehet a legmelegebb nappali órákban.

Szombat óta hőségriasztás volt érvényben.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú intézkedést, amely kedd 00:00 órától csütörtök éjfélig lesz érvényben.
Ez – az erről szóló kormányrendelet szerint – rendkívüli időjárási helyzetnek számít és rendkívüli intézkedések elrendelését is indokolja.

A harmadfokú hőségriasztás a mai naptól érvényes a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kalocsai Járási Hivatalától érkezett levél szerint:

Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát, fogyasszon elegendő folyadékot.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a veszélyjelzése szerint fokozódik a hőség. Keddre az egész országra első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetéseket adtak ki a hőség miatt, a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére. Az UV sugárzás mértéke a déli, délutáni órákban akár extrém mértékű is lehet!

Tavaink vize is kellemesen melegszik. A Balaton a sekélyebb déli szakaszokon már 28 fokos vízzel várja a strandolni vágyókat, mint ahogyan azt halacskás hőmérőjével a vízből jelentette Németh Lajos meteorológus.

Németh Lajos meteorológus – Facebook

A Velencei-tó Agárdnál: 27,8 fok, Lupa-tó: 23,5 fok, a Duna átlagos vízhőmérséklete 22 fok körül, míg a Tisza és mellékfolyói 23-23 fokosak.
A Vadkerti-tó vize 27 fokos.

-Hírdetés -

Friss cikkeink