szombat, szeptember 25, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekMotorosok fagyiztak az 50 éves Szervánszky cukrászdában

Motorosok fagyiztak az 50 éves Szervánszky cukrászdában

Néhány hónappal korábban meghirdetésre került az esemény, mely szerint az ország minden tájáról várja a motoros társadalom szereplőit az idén 50 éves évfordulóját ünneplő Szervánszky család cukrászdája.

A pandémiás helyzet miatt az előző, májusi dátum módosítása volt szükséges, így került az időpont június második szombatjára.
De, nem csak egy egyszerű kis fagylaltozásról szólt a nap. Az érkező motorok száma 2500 felett, a vendégek száma elérte a 4000 főt a szombati napon. A belváros szinte minden szegletén a motorok parkoltak, a piactér is megtelt már délelőtt.
– Chopperek, robogók, speed, és cross motorok, quadok, oldalkocsis és egyéb veterán, és youngtimer gépek érkeztek, természetesen a hazai motorgyártás fénykorát idézték részvételükkel a Pannóniák és a Csepel motorkerékpárok is.


– A nap egyik ikonikus vendége az idei esztendőben a kilencvennegyedik születésnapját ünneplő Bálint Mátyás. Matyibácsi, (vagy Papa ahogyan barátai szólítják) aki Európa legidősebb speed motorosa, és nem mellesleg a Ducati márka elkötelezett híve is, természetesen a Panigale V4S nyergében érkezett Bajáról.

Az ismert versenyző a Ducati gyár igazgatójának is levelező partnere. Tizenkét évesen motorozott először, és az élmény olyan szinten magával ragadta, hogy meghatározta egész életét. Mesélt versenyzésről, a motorok szereléséről, az Ausztrál emigrációjáról, ahonnan a motor versenyzés miatt tért vissza feleségével. A pódiumbeszélgetés után sokan álltak sorba egy közös fotóért.

Természetesen nem maradhatott el a motorszépségverseny sem. A szűrinek döntést meghozni embert próbáló feladat volt a sok szebbnél-szebb masina láttán.
Azért csak kialakult a végső sorrend: az első helyet egy Harley-Davidson, a másodikat egy Kawasaki Z 900 RS, a dobogó harmadik fokát pedig egy oldalkocsis BMW r51-es foglalhatta el.

A különdíjat Bálint kapta, aki az egyik legfiatalabb motoros volt kilenc esztendejével.
A cukrászdában a 98 féle fagylaltból, és számtalan süteményből mindenki találhatott kedvére valót.


A sétányon 15:00-tól a Mátrai Jazz Quartett muzsikája szórakoztatta az arra járókat, és a jazz dallamok kedvelőit. Ám az egyik pillanatban a dobos poszton csere történt! A következő számot már Suhajda Krisztián adta, szorgalmasan hozva a tempót a bőrökön !
Természetesen a Motor Múzeum munkatársai is egész napos nyitva tartással várták az udvaron hosszú sorban várakozó érdeklődőket.

 Homoki Pál esperes-lelkész igehirdetését és áldását követően elindult a felvonulás.
A Kecel – Kiskőrös – Soltvadkert útvonalon váratlan meglepetésként Kecel határában egy zivatar visszafordulóra kényszerített néhány résztvevőt, de ami a legfontosabb, baleset nélkül sikerült az egész napot lebonyolítani.
Nem lehet egy ilyen napot csak úgy befejezni! El kell szépen varrni a szálakat.
Kell egy kis rock’n’roll…


Ez pedig nem lehetett más, mint a Clippers Rockabilly Zenekar fellépése. Fantasztikus hangulatot teremtve a színpadon, és körülötte.
” Elvis kitaposta az utat. Mi csak megyünk rajta. ” – Berkecz László.
Köszi az élményt, a négy vagy öt ráadást !

A Szervánszky család:
“Köszönetünket fejezzük ki a motorosoknak, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást. A szervező és lebonyolító csapatnak. A cukrász kollégáknak, a lányoknak a pultban, Báthory Gyula Gyugyunak, Eiler Péter Szambinak, az M1800 riders tagjainak, Bálind Matyi bácsinak, Thiesz Attilának, Kálmán Györgynek a pályáért, Nagy Ervinnek a sörért /Kun’st, Telek Istvánnak, Ambrózi Zoltánnak és csapatának, Csittáéknak, Schnürlein Andornak, a Soltvadkerti és a Kiskőrösi polgárőrségnek, Soltvadkerti közmunkásoknak, Soltvadkert város önkormányzatának és mindenkinek aki segített és minden Soltvadkerten lakónak. Jövőre veletek ugyanitt, de addig még van egy két ötletünk! “

Fotó:Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink