hétfő, augusztus 2, 2021
KezdőlapEgyéb kategóriaÚj gyógyszertár Bócsán

Új gyógyszertár Bócsán

Huzamosabb ideje nincs a községnek gyógyszertára.
Korábban dr. Dági Magdolna üzemeltetett egy fiók patikát, de az tavaly április elsején megszűnt. És ugye egy község patika nélkül, még tréfának is rossz. Mindegy, hogy április 1. van, vagy sem.
Szőke-Tóth Mihály polgármester el is kezdte keresni a megoldást a problémára, hogy mielőbb patika legyen Bócsán.
Végül a BENU országos hálózat lett a megoldás kulcsa.


A kiskunmajsai központi gyógyszertárhoz tartotó fiókként üzemelni nehéz lett volna, ezért, egy önálló jogú közforgalmi gyógyszertár létrehozásáról döntöttek.
– Beszédében Szőke-Tóth Mihály polgármester köszöntötte a jelenlévőket és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jeles napon Bócsán egy gyógyszertár nyitja meg kapuit.
Fontos, hogy nem csak a település vezetése, és lakói számára, hanem az OGYI részéről is fontos, a település megfelelő gyógyszerellátásának biztosítása. A törvények áttekintését követően pályáztak, melynek eredménye a sikeres elbírálás lett, melyet dr. Kalotai Gábor gyógyszerész üzemeltet.


– Büszke vagyok arra, hogy Bócsa Önkormányzatának segítségével ez a patika itt ilyen gyorsan, és profin kialakításra került. Mondta el dr. Kalotai Gábor gyógyszerész. Továbbá kiemelte, hogy kibővített nyitva tartással, egy teljes körű gyógyszertári szolgáltatást fognak nyújtani. A polcokon nem csak a gyógyszerek, de a táplálék kiegészítők, vitaminok mellett kozmetikai és drogéria termékekkel, krémekkel, teákkal, gyógyvizekkel és az igényeknek megfelelő készítményekkel állnak a kedves vásárlók rendelkezésére.
– Dr. Zlinszky János a BENU Magyarország Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a BENU franchise rendszerében Európa szerte mintegy háromezer patika üzemel és ezek bármelyikével felveheti a versenyt a bócsai gyógyszertár is. Egy stabil, megbízható háttérrel rendelkező hálózat lévén a mindenkori igényeket igyekeznek a maximális szinten ellátni.
Elismerő szavakkal méltatta a települést, az új gyógyszertárat és kívánt sok sikert a jövőre nézve.


– A gyógyszertár az érték. Ezzel a gondolattal kezdte köszöntőjét dr. El Koulali Zakariás országos tiszti főgyógyszerész. A település szinte az egész koronavírus járványt működő gyógyszertár nélkül vészelte át.
Köszönetet mondott dr. Dági Magdolnának a sok éves munkájáért, mellyel a település gyógyszerellátását biztosította.


Az ünnepélyes megnyitás a nemzeti színű szalag átvágásával végződött.
Majd a jelenlévők is megtekinthették a gyógyszertárat, kérdéseket tehettek fel dr. Kalotai Gábor gyógyszerésznek.
Kellemes beszélgetések, eszmecserék zajlottak, az állófogadás ételeinek elfogyasztását követően.


Nyitvatartás: hétfő – péntek: 8:00-18:00
Szombat: 8:00-12:00

Jó egészséget mindenkinek!

-Hírdetés -

Friss cikkeink