hétfő, augusztus 2, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekEvangélikus Egyházi Óvoda Soltvadkert - Évzáró Búcsúzás

Evangélikus Egyházi Óvoda Soltvadkert – Évzáró Búcsúzás

Az idei esztendőben, mint minden intézményben, itt is másként, a pandémiás helyzet miatt bevezetett előírások betartásával szervezték meg a nagycsoportos óvodások búcsúztatását az Evangélikus templomban.


– A verseket, dalokat a gyermekek szorgalmasan tanulták, készülve az alkalomra az óvónőkkel együtt. A megható, de néha vidám kis mondókák, a zenés kis produkció, melybe a jelenlévő családok is becsatlakoztak, az énekek, mind-mind egyfajta áttekintése és összegzései voltak az elmúl óvodai esztendőknek.

” …kislányom, mintha tegnap lett volna, mikor először hoztalak oviba, kiscsoportos voltál…”

Azoknak az éveknek, melyek során a kisgyermekek gyermekekké cseperedtek, azoknak az időszakoknak, amelyek tele voltak játékkal, nevetéssel és megannyi vidám pillanattal. A keresztyén szemlélet kialakítása és a tudatos életre nevelés mellett a német nyelv alapjainak elsajátítása is az intézmény feladatainak része.


És eljutottunk az évzáráshoz.
Az óvodai élet színes mindennapjait ezek a gyermekek immár elhagyják. Megnőttek.
Szeptemberben már az általános iskola első osztályát kezdik. A betűvetés, és a számtan rejtelmeibe kell elmerülniük, és még ki tudja mennyi minden érdekes tudomány elsajátítása vár majd rájuk az elkövetkező években.
Homoki Pál esperes-lelkész anya-gyermeke áldását követően az óvoda zászlajának átadására került sor.


– A szülök nevében Galántai Norbert fogalmazta meg a köszönő gondolatokat.
” Ez a nap más, mint a többi, ez a szereplés, ez a műsor nem ugyanaz, mint az eddigiek.
Ez bizony az utolsó felvonása az óvodás éveknek.
Viszont, hogy Churchill szavait idézzem:

“Ez nem a vég. Nem is a vég kezdete. De talán a kezdet vége.”

Nehéz hónapok állnak mögöttünk, ezért talán a szokásosnál is nagyobb feladat volt a műsor összeállítása és betanítása. Ma ez egy szemernyit sem látszott, talán még a sokszor kritikus szülői szemek és fülek sem találtak hibát. Az elvégzett kitartó és kemény munka mindig meghozza gyümölcsét. Ma ennek a gyümölcsnek a beérését gyermekeink szolgálatában láthattuk.
Hálásak vagyunk érte és csodálattal adózunk!


De nem csak a mai napért, hanem az elmúlt 4-5 év minden egyes pillanatáért!
Kassák Lajos írja, hogy:

„Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sosem mehet el tőlünk egészen.”

Az itt töltött évek szilárd alapként szolgálnak a jövőben. Erre az alapra lehet és kell is szép házat építeni. Nagyon fontos a HIT ereje. Végig hinni kell a sikerben, a boldogulásban és megvalósulhatnak a legmerészebb álmok is.
Azt kívánom, hogy ez a soltvadkerti evangélikus oviból hozott alap legyen mindannyiótoknak kísérője utatokon. Ne feledjétek, honnan indultatok!
Mi szülők még emlékszünk a mini csoportos napokra, hetekre. Tündi óvó néni szelíd ölelésére, amely gyorsan megnyugvást hozott a legnagyobb elkeseredésben is.
A megható anyák napi ünnepségek mélyen érintették mindannyiunk szívét, soha nem feledjük őket.

Melinda és Niki óvó nénivel átélt farsangi mulatságok vidám színfoltokként maradnak meg. A velük készített működő vulkán még mindig izgalomba hozza gyermekeinket. A fóliaház és az új kert gondozása az életre nevelés kitűnő példája lett.
Gyöngyike dajka néni reggelije mindig a világ legfinomabbja lesz.
Fontos események voltak az évzárók és adventi szereplések. Ezeken keresztül gyermekeink megízlelhették a versmondás, éneklés nehézségeit és szépségeit. Fejlődés közben rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak általatok! Nem csak szórakoztak, hanem játszva tanultak, okosodtak és fejlődtek.


A 3 éves megszeppent pici gyermekből olyan fiúkká és lányokká fejlődtek, akik bátran indulnak az iskolába. Hálás köszönet a sok türelemért, a szeretetért és a jó értelemben vett vagányságért is.
Elismeréssel és hálával tartozunk fejlesztőpedagógusainknak, testnevelő tanárainknak és zenetanárainknak is és mindenkinek, aki hozzájárult gyermekeink oktatásához és neveléséhez.


– A köszönet és hála virágainak átadását követően az emléklapok, és egy mesekönyv ajándék került átadásra a leendő elsősök számára.
– Külön köszönet a Szülői Munkaközösség vezetőinek az éveken át tartó kreatív, és magas szintű munkáért, melynek során gyakran szabadidejüket áldozták ezért a közösségért.
A templom előtt, a hagyományos lufi feleresztéssel zárult az ünnepélyes alkalom.

ISTEN ÁLDJA ÚTJAITOKAT!

Fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink