hétfő, augusztus 2, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekZongora Gyöngyszemek Hangverseny 2021

Zongora Gyöngyszemek Hangverseny 2021

A csütörtök este egy különleges alkalom volt Soltvadkerten.
A Gyöngyház Kulturális Központ színpadán a Zongora Gyöngyszemek évzáró hangversenyén köszöntötte Pájer Ildikó igazgatónő a teltházas színházterem közönségét.

” 2020. szeptemberétől dolgozik ez a művészeti csoport Soltvadkert Város Önkormányzata, a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány és Soltvadkert Városért Közalapítvány támogatásával intézményünkben. Tanáraikkal, dr. Pethő Istvánnal és dr. Pethő Istvánné dr. Fodor Katalinnal nagy lelkesedéssel vették birtokba a Gyöngyház Kulturális Központ Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény épületét, ahol zongora óráikat tartották.
Dr. Pethő István tanár úrtól együttműködésünk korai szakaszában sajnos el kellett búcsúznunk.

Új időszak következett.
A szülők, gyerekek, és dr. Fodor Katalin szeretetteljes összefogásának köszönhetően Tanár úr emlékét megőrizve folytatódott a képzés tovább.
A járványhelyzet miatt hosszú időre online tanítás és tanulás vette át a jelenléti oktatás helyét. Ám ez sem szegte kedvét sem tanárnak, sem diáknak.
Dr. Fodor Katalin tervezett, szervezett, új órarendet készített és semmi nem gátolhatta a tanítást.

Online óra, zárt Messenger csoport, telefonok sokassága segítette a kommunikációt tanár, szülők, gyerekek között.
A Zongora Gyöngyszemek 2021. januárjában Újévi koncert műsorukkal debütáltak. A Soltvadkerti Televízión keresztül köszöntötték a város lakóit, az új esztendőt.
Többen közreműködtek a Gyöngyház Kulturális Központ műsoraiban jeles, ünnepeken, többek között pl. a március 15-i nemzeti ünnepen és Anyák napja alkalmából összeállított ünnepi műsorban. “

– A köszöntő gondolatokat követően Dr. Fodor Katalin konferálta fel tanítványait, és az elhangzó műveket.
És abban a pillanatban, ahogy az első zongoramű felcsendült, egy különleges, kellemes, de mégis izgalmas hangulat töltötte be színháztermet, a maga eleganciájával, és méltóságával.


És ez nem volt más, mint maga az élő zene varázsa.
A jövő leendő művészei sorban, egymás után ültek a hangszer elé, és játszották a tanult tételeket. Láthatott – hallhatott a közönség több, testvérpár által előadott négykezes játékot is, és egy fuvola – pianino duó játéka is a műsor része volt. Mit ahogyan John Williams: Csillagok háborúja című – filmzeneként ismert – darabját, Frittman Eszter játszotta hegedűn, melyet a közönség vastapssal jutalmazott.


– A tartalmas program végén Zsikláné dr. Szőke Éva és Kissné Ország Dóra a Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány Kuratóriumának tagjai adták át az alapítvány díjait.

A díjazottak:

BARCSIK ILDIKÓ: oklevél
GANGL BARBARA: oklevél
GSZELMANN EDVÁRD: Különdíj + 20 000 Ft. értékű utalvány
RÉVÉSZ KOLOS: „ Dr. Pethő István emlékdíj” + 50 000 Ft. értékű utalvány a MÜPÁ- ba
A Gyöngyház Kulturális Központ; ‘Soltvadkert nevezetességei kártya’ jutalomban részesültek:
Galambos Jázmin
Gangl János
Gszelmann Barbara
Gszelmann Edvárd
Meggyesi Boglárka
Révész Kolos
Seres Eszter

A zongorista növendékek oklevelet és Merci csokoládét kaptak emlékül.

 

Fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink