csütörtök, szeptember 21, 2023
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekA régi ovi helyén...

A régi ovi helyén…

Mint ahogyan azt sokan tudják, tavaly nyáron a presbitérium tagjainak összefogásával, és közösségi összefogással a régi óvoda épület legrégebbi építésű, már leromlott statikai állapotú épületrésze lebontásra került.


A helyén felszabadult területre most, egy különös kis kert készül.

Mivel az Evangélikus Egyházi Óvoda Zöld óvodaként is funkcionál, melynek keretein belül a tavalyi évben egy fóliasátor került felállításra idén pedig egy komposztálóval is gazdagodott az udvar. A fóliában jelenleg is növekszik a vetemény, burgonya, paprika, paradicsom, retek, és a szamóca is hamarosan piroslik majd a tövek alatt.A ‘termést’ a dajka nénik jóvoltából a gyermekek az oviban fogyaszthatják el.


Ez is segíti a tudatos és a természet közeli életre nevelést.
A Föld napján a régi homokozóból szülői segítséggel egy hangulatos kis virágágyás született, amelybe a virágokat a gyermekek hozták, és ültették be. Nap mint nap az udvari foglalkozás alkalmával, vagy a délelőtti játék során mennek a virágokat megnézni, nyomon követik a növények fejlődését, növekedését, gondozzák azokat.
Ezek alapján született az elhatározás, hogy fűszerkertet és egy dísznövényekkel betelepített „mezítlábas ösvényt” hozzanak létre és néhány kültéri ülőalkalmatossággal így hangulatossá és hasznossá téve a felszabadult területet.
A külső kerítés is elkészült – Tavasz utca felőli oldalon – és elkezdődött, a locsolórendszer kiépítése, és a parkosítási munkák előkészítése.


A szülői közösség felajánlásából, és segítségével készülnek a fűszerkerti ágyások, érkezett számtalan fűszernövény, dísznövények, tuják, és a mezítlábas ösvény különleges felületeinek kialakításához szükséges anyagok is szép számmal.
A tervezést és kivitelezést Ocskó Ágnes és Dr. Illés Róbert a munkatársaikkal végzik, minden részletre kiterjedő figyelemmel, és precizitással.
Az ösvényen különleges felületű szakaszok váltakoznak majd, úgymint: faszelet, terméskő, tégla, bazaltkockák, mozaik, kvarchomok, falevelek, autógumi,murva, stb. De, egy lengőhíd és egy párakapu is beépítésre kerül az útvonalba amely a bambusz alagút felé vezet majd.


A sarokban egy kiülős részt is terveznek, ahol tábortűz gyújtási, sütögetési lehetőség is rendelkezésre áll majd a jövőben.
Továbbá a játszótéren is alakulnak a dolgok. Egy egyházi pályázaton az óvoda eredményesen vett részt.


Ennek eredményeként egy multifunkciós, modern udvari játékkal is gazdagodik a játszótér, amelyet hamarosan birtokba vehetnek a gyermekek.
A jövő héten újabb részletekkel jelentkezünk 😉

Fotó: Bírofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink