csütörtök, szeptember 21, 2023
spot_img

NDOOR Stúdió Soltvadkert

– Régóta ismerem Kévés Andort.
Tánc, és snowboardoktató, fotográfus, és a legfontosabb: apuka 😉
Jelenleg full covid kompatibilisen beszélgetünk, ő Budapesten én meg itthon az irodában.
A telefon, ami összeköt… 🙂

– Milyen koncepció mentén hoztad létre az Ndoort? -mit jelent a név?

A Koncepció többrétű volt. A soltvadkerti terem eleve két funkcióra épült, tánc, és fotó műterem.
A karácsonyi fotózás népszerűsége adta a végső megerősítést, hogy meg kell próbálni, megcsinálni a bérelhető műtermet itt, vidéken.
(Budapesten több ilyen műterem is üzemel már rég óta, a top 5 stúdiók népszerűsége szinte töretlen.)
Az elmúlt években sok helyen megfordultam, több stúdió tulajdonossal nagyon jó a kapcsolatom. Segítettem már én is nekik, és ők is szívesen segítettek most nekem.
Szeretnék lehetőséget biztosítani a vidéki fotósoknak egy színvonalas stúdió használatára itt Soltvadkerten, úgy hogy mindeközben össze is hozza az embereket. És ne csak a fotóst a klienssel, hanem a fotóst a másik fotósokkal is. Akár egy workshop, vagy csak egy közös örömfotózás alkalmával is, ebben a nem mindennapi környezetben.

A névválasztás ötlete páromat dicséri.
Utalni kívántunk a beltéri fotózásra, és ha már lehetséges, rám is mint tulajdonosra.
Tehát a név egyszerre kifejező és játék is a betűkkel.

– Budapesten élsz a családoddal, munkák oda is kötnek, mennyire tudod összeegyeztetni ezt a Soltvadkerti stúdióüzemeltetéssel?

Soltvadkerti származású vagyok, ezt valahogy soha nem tudtam levetkőzni és bárhol járok a világban mindig ide húz vissza a szívem. Sajnos egyesek ezt gúnyosan veszik, de én hálás vagyok amiért ide járhatok haza. A budapesti távolság nem gond, mivel eddig is rendszeresen megfordultam otthon és ezentúl is úgy osztom be az időmet, hogy mindig legyen elfoglaltságom amikor erre járok.
Természetesen próbálom a munkáimat, feladataimat úgy koordinálni, hogy a családra is jusson kellő időm.

– Párod hogy fogadta a hirtelen támadt elhatározásod?

Az első körben nem volt túlzottan feldobva…de mindenben segít, támogat.
Természetesen egy ekkora vállalkozásnak is vannak buktatói amivel mindkettőnknek tisztában kellett lennie. Én kicsit művészlélek vagyok aki hirtelen ötletektől felpezsdülve gyorsan döntést hoz, aztán lesz ami lesz. Annak ellenére hányszor átrágtuk a döntést így is találkoztunk olyan problémákkal melyek előre láthatatlanok voltak, de megoldottunk közösen mindent.

– Mitől különleges az Ndoor?
A berendezésen túl a világítás, fényviszonyok,hogy alakíthatók?
A termek mekkora méretűek? Mennyi idő alatt sikerült az átalakítást elvégezni?

A termek kialakítása során nagy segítségemre volt Márton Andrea – az ország egyik talán legnagyobb stúdiójának a Studio Lightroom tulajdonosa. – Hatalmas szakmai tapasztalata, így próbáltuk sok kezdeti hibát már a tervezés során elkerülni. A bútorok beszerzése sem volt egy sétagalopp, több helyen, rengeteg bútort néztünk meg, mire megtaláltuk az ideálisakat.

A tereket szándékosan hatalmasnak és tágasnak alakítottuk, a fényeket minél jobban igyekeztük hasznosítani, hogy extra világítás nélkül is álomszép képeket fotózhasson bárki.

A padló, a falak fehérek, rengeteg fényt derítenek vissza. A világítás meleg-fehér LED-es rendszer, de szükség esetén kiegészítő fények is használhatóak, melyek szintén rendelkezésre állnak, illetve a megfelelő napszakokban természetes fényekkel is nagyszerű fényviszonyok mellett tudnak a fotósok dolgozni.

A berendezési tárgyak nagy része átrendezhető így ezek is tovább növelik a terem kihasználhatóságát, variálhatóságát, valamint olyan ötleteket is igyekeztünk megvalósítani melyek alig vagy még sehol nem láthatóak országszerte.

Oriental Terem – Párna sarok

A stúdióban két terem került kialakításra, az Oriental és a Whiteline.
A termek egyenként 75 nm alapterületűek, ahol egyszerre szerettünk volna tágas és mégis otthonos, fényes teret létrehozni.

Whiteline Terem – Zongora

A falak és a bútorzat színe is elődleges szempont volt. Igyekeztünk más stúdiók tapasztalataiból építkezni, és nem elkövetni azon hibákat melyekre ők figyelmeztettek bennünket.

Ez ugyan könnyűnek tűnik, mégis az egyik legnehezebb volt megtalálni az egyensúlyt.
Természetesen a berendezés és kialakítás során törekedtünk a minél probléma mentesebb kialakítás elérésére, mindamellett, hogy a variálhatóság megmaradjon.

A mesterek (padló csere, gipszkartonozás, festés, villanyszerelés, stb…), másfél hónapon át dolgoztak az átalakításon. Amíg mi a kellékek, berendezési tárgyak, kiegészítők beszerzésén ügyködtünk a napi munkáink mellett.
Csak függönyből, egy kisebb iskolára való mennyiséget, 180 folyómétert használtunk fel! Melyből egy függöny-sarkot hoztunk létre az Orinental teremben. Ennek segítségével megidézhető az 1001 éjszaka meséinek hangulata.
(Ha minden igaz, egyenlőre ilyen csak nálunk van!)

– Milyen jellegű fotózásokra, munkákra alkalmas a stúdió?

Divat, portré, glamour, családi, budoir, baba, kismama, jegyes, esküvői és még sorolhatnám. A terem felhasználásának csak a fotósok fantáziája szab határt.

– Nyilván a pandémiás helyzet rendeződését követően, milyen programokkal, lehetőségekkel várod a fotós társadalmat?

Tervben vannak whorkshopok, és tematikus oktatások is, melyek szervezése hamarosan kezdődik.

Mert váltani kell.

Milyen időközönként tervezed változtatni a termek berendezését?
Esetleg hozhat-e díszletet, kelléket a hozzád érkező fotós csapat?

Jelenlegi terveink szerint a következő új design a karácsonyi lesz.
Azt már tudjuk hogy fél évente változtatni kell bizonyos módon, de egyenlőre a jelenlegire igyekszünk koncentrálni.

Mint minden nagy stúdióban itt is szívesen segítünk kiszolgálni az extra kívánságokat, és ha valaki a saját fotózására további díszleteket, kellékeket kíván hozni, természetesen támogatjuk.

Természetesen bérelhető a stúdió klipforgatásra, exkluzív videós tartalmak készítéséhez is.
Igény esetén természetesen szakmai asszisztenciával is segítjük a munkát.
A terem bérletidíját úgy alakítottuk ki, hogy mindenki számára elérhető legyen ez az exclusive fotós helyszín. 

Weboldalunkon kényelmesen, néhány kattintással lehet időpontot foglalni, akár már egy óra időtartamra is.

Az NDOOR Weboldalt ide kattintva érheted el

-Hírdetés -

Friss cikkeink