péntek, szeptember 24, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekFarsangi délelőtt az Evangélikus Egyházi Óvodában

Farsangi délelőtt az Evangélikus Egyházi Óvodában

Karácsony és a húsvéti ünnepkör közé esik farsang időszaka. A farsang mindig Vízkereszt napján, január 6-án kezdődik és Húshagyókeddig tart.
A következő nap már Hamvazószerda, amely a Húsvétvasárnapot megelőző nagyböjt kezdete, Jézus 40 napos sivatagi elvonulásának emléke.
Mivel a szigorú böjtben vasárnap szünetet lehet tartani, ezért 6 hét 6 napja mellett még 4 napot visszaszámolva kapjuk meg Hamvazószerda időpontját, amely az idén február 17-re esik.

A hideg, sötét tél végén már minden, a természet és az emberek is, az élet újra indulását, a tavaszt várja.


Az Evangélikus Egyházi óvodában sincs ez másként.
Mint minden esztendőben, az idei alkalommal is szorgos munka, jelmez és dekorációkészítés előzte meg a múlt pénteki napot az oviban.
A gyerekek saját maguk készítették el jelmezeiket.
A közös reggeli elköltését követően mondókás, zenés – játszós délelőtt vette kezdetét a csoportokban.


Hófehérke a hét törpével, Pán Péterek és Csingiling tündérek szaladgáltak a királykisasszonyok, és a hercegek közt, miközben a Mancs őrjárat Skye,Chase és Marshall-jai felügyelték a rendet.

Idő közben a szülői munkaközösség jóvoltából beérkezett a farsangi fánk szállítmány is, és nagy fánk evés vette kezdetét pihenés képen. A legnépszerűbb a birsalma-, barac-k, és szamócalekváros mellett természetesen a nutellás változat volt. Majd almalével koccintottak az egészségre.


Kicsivel a tízórait követően a gyermeksereg az tornaterembe vonult át, ahol elkezdődött a közös táncolás, éneklés, egyszóval beindult a buli.
A kacsatánc után tetőfokára hágott a hangulat, olyannyira, hogy egy limbóversenyt is rögtönöztek az óvónénik a gyermekek nagy örömére.

Fogadják sok szeretettel pillanatképeinket.

Fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink