péntek, szeptember 24, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekMedgyes Attila - Beszámoló a 2020-as évről

Medgyes Attila – Beszámoló a 2020-as évről

Tisztelt Soltvadkertiek, Selymesiek, Csáboriak és
Vadkerti-tó lakóövezetében élők!

Tisztelt választópolgárok!

Én, Medgyes Attila Jenő, Soltvadkert város képviselőjeként arra kértem a Vadkertinfo.hu online magazint, hogy adják közre a 2020. évi évértékelőmet, ami képviselői kötelességem, feladatom.

A tájékoztatás és kommunikáció fontossága az, amit mindig is hangsúlyoztam, ennek jegyében egész évben a lakosság tájékoztatásaként nem formálisan, de folyamatosan tudósítottam képi, videós anyagokkal azokról a feladatokról, amiket önkéntesen magamra vállaltam, amiknek az év folyamán utána jártam, ezek összefoglalóját olvashatják itt.

Rendszeresen résztvettem az önkormányzat testületi ülésein és az ezt megelőző összes bizottsági tanácskozáson, hogy teljeskörűen átlássam a bizottságok feladatköreit, helyzetét és döntéseit, így teljes képet kaphassak Soltvadkert helyzetéről. Ezek alapján megfontoltan, mérlegelve szavaztam meg a testületi határozatokat kettő kivételével, amivel nem értettem egyet.

Jelenleg a Covid helyzet miatti rendeleti kormányzás a képviselői feladatokat látszólagosan leszűkítette, mivel nincsenek testületi ülések és ennek következtében a polgármester kezében vannak Soltvadkert város ügyei, ettől függetlenül viszont közérdekű adatokat kérek ki és lehetőségeim szerint informálódok.

Nem vagyok ugyan tagja a környezetvédelemért felelős bizottságnak, de szívügyemnek tekintem Soltvadkert tisztaságát, rendezettségét, ezért az illegális szemétlerakások felszámolásáért egész évben komoly erőfeszítéseket tettem. A lakosság ebben sokat segített jelzéseivel, amit köszönök és számítok rájuk a továbbiakban is! Így az év során több illegális szemetelő személyére fény derült, valamint így több illegális szemétlerakat felszámolásra került. A szemetelés kapcsán szigorodó törvény is segít minket ebben a küzdelemben, így a továbbiakban is azon leszek, hogy kiemelten ügyeljek környezetünk tisztaságára, emellett pedig informálom a lakosságot a szemétlerakók nyitvatartásáról vagy elszállítás esetleges változásairól.

Fontos problémaként merült fel több utcában az esőzések idején a vízelvezetés kérdése, ebben is igyekeztem közben járni, kideríteni a problémákat, terepszemléket tartottam esőzések idején is. Így az Ifjúság utcai csatornarendszerben lévő beomlást is sikerült észlelnem, amiről azonnal értesítettem az illetékeseket, kitisztításra és javításra került.

Fontosnak tartom Soltvadkerten a faültetési programot és a fák védelmét. 2020-ban a faültetési program keretében körbeültettem a kalandparkot a kerítés mentén cseresznyefákkal és a park területén is, ami önkormányzati terület, néhány bokorral gyarapítottam az általunk eddig karbantartott, locsolt és rendezett területet. Emellett rendszeresen utánanéztem, hogy indokoltak-e az önkormányzat által elrendelt fakitelepítések és csonkolások, rendszeres kapcsolatat tartok az önkormányzat erdészével, akit kérek minden helyzetben, hogy számoljon be nekem tevékenységéről.

Bizottságom munkájából is igyekszem kivenni a részem, ezért támogattam a helyi közösségek épülését, fontosnak tartom a közösségek és kapcsolatok fejlesztését, ebben aktív szerepet vállalok a Civil Összefogás a Városért csapatom tagjaival együtt. Közülük ugyan csak én lettem képviselő, de segítő munkájuk és csapatunk összetartása nélkül nem tudnék ennyire hatékonyan tenni a közösségért.


A Tavirózsa Kalandpark eddigi fenntartójaként a helyi és környékbeli közösségeknek biztosítottam rendezvényeikhez területet, így a Vadkerti Hunok, a Kutyás baráti kör és iskola, a Tündérkéz Jótékonysági Egyesület, egyházak, iskolák, óvodák tartották itt programjaikat, szabadidős elfoglaltságaikat, melyekhez segítséget nyújtottunk családommal, nagyobb rendezvények esetén pedig a CÖV csapata is munkát, energiát, anyagiakat nem sajnálva, támogatta ezeket a rendezvényeket.
Több rendezvény szervezésében is aktívan részt vettem, melyek Soltvadkert közösségi és gazdasági életére is pozitívan hatottak, mivel ezek a rendezvények helyi vállalkozókkal, kereskedőkkel, nyaralótulajdonosokkal szövetségben jöttek létre. Két rendezvény pedig jótékonysági célt szolgált, a pótgyereknap és az októberi cirkuszi hétvége, amik a Tündérkéz Jótékonysági Egyesült közreműködésével és előremozdítására jött létre, anyagi kereteiket pedig helyi és környékbeli nehéz sorsúak, beteg gyermekek megsegítésére áldozzák, így a két rendezvényből befolyt összegeket is.

A BMW Találkozó, bár egyénileg szervezett program, de az elmúlt években fokozottan figyelek, hogy bevonjam a helyi vállalkozókat, szolgáltatókat és őket alkalmazzam, népszerűsítsem a rendezvényünket, emellett kedvezményesen jutnak a belépőjegyhez a helyi lakosok lakcímkártya bemutatásával, a soltvadkerti 14 év alattiak pedig ingyenesen. S mivel 2020-ban augusztus 20-ai hétvégére esett a találkozó, így ingyenesen megtekinthető tüzijátékkal is kedveskedtünk a helyi és környékbeli lakosoknak államalapításunk ünnepén.

Karitatív vonalon a CÖV tagjaival együtt segítettem a Tündérkéz Jótékonysági Egyesület által felkarolt családoknak tüzelőt, bútort vinni, a gyűjtésekben felajánlásokkal, illetve az egyik család lakhatási problémájának megoldásásában, aktív, kétkezi munkámmal és adománnyal is részt vettem.
Ezen nehéz sorsú családokkal beszélgetve, úgy értékelem, hogy bár jó a szociális háló Soltvadkerten, ám összefogásukkal, egy több szempontból segítő csapatmunkával, tanácsadó-ellenőrzöi rendszerrel hatékonyabb lenne a segítség. Minden ilyen irányú kezdeményezést eszközök, várok és támogatok a jövőben.

Szívügyem még a Soltvadkerti-tó körüli élet, a tó helyzete. 2020 tavaszán kb. 500 méter hosszan tisztítottuk meg társaimmal a tó körüli sétány kalandpark mögötti szakaszát, ahol sajnos elburjánzott a növényzet a karbantartatlanság miatt.
Folyamatosan járom a tó körüli területet, nem egyszer szedtem szemetet, rendszeresen figyelek a vízállásra. Érdeklődve figyelem a tóra irányuló befektetéseket, ám megakadályozom a felelőtlen döntéseket, így a kamping strand felöli kapujának bezárását.

Az önkormányzat által kiutalt térítményem az illegális szemétlerakások felkutatására, a szemét elszállításának fedezésére, valamint jótékonysági célokra használtam fel.

A lakossági megkeresésekben igyekeztem legjobb tudomásom szerint segítséget nyújtani, a kérdésekre választ adni, információkat szerezni a felmerült problémák helyzetéről, megoldásuknak állapotáról. A jövőben is forduljanak hozzám bizalommal!

Tisztelettel, üdvözlettel:
Medgyes Attila Jenő,
Soltvadkert város önkormányzati képviselője

A Vadkertinfo.hu szívesen közreadja Soltvadkert képviselőinek kötelező éves beszámolóját, mert a tájékoztatás a szívügyünk, hiszen Soltvadkert a közös jövőnk!

..::L::..
Foto: Birofoto, fb

-Hírdetés -

Friss cikkeink