csütörtök, szeptember 23, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekSportCovid-év záró futás a Vadkerti-tó körül

Covid-év záró futás a Vadkerti-tó körül

Az idei év sem érhet véget sport, és mozgás nélkül, Soltvadkerten sem.
Bár, ez alkalommal nem volt rá lehetőség, hogy az előző évekhez hasonló szervezésben, tömegesen vegyenek részt az érdeklődők a rendezvényen a pandémiás helyzet okán.
Így az idén a szervezés elmaradt.
De, néhány lelkes sportolónak ez nem szegte kedvét, és a +5 fokban és a szemerkélő esőben is összegyűlt a keménymag, mondván “…nem vagyunk mi pillecukrok…” kell egy-két kör a Tó körül, ezzel búcsúztatva az óévet. Az összegyűlt kis csapatot Weppert Sándor köszöntötte, és az év kevés megtartott versenyén, de kiemelkedően szereplő futókat méltatta, és az óriási szerencsének hála, a kitüntetettek pont jelen voltak, így a kupák is átadásra kerültek.

– Bán László, aki az idén második alkalommal teljesítette a Spuri Balaton Szupermaratont – 196 km,22 óra 51 perc továbbá a Korinthosz 80km-es távját is sikeresen teljesítette.

– Lukács Sándor -Luky- aki életében első alkalommal indult az idei NN Ultrabalaton – 24 órás nonstop futás- és a 222 km-es távot 22 óra 55 perc alatt tudta le, ezzel az összetettben a 7. helyen zárt.
Megemlítendő még, hogy szintén a Korinthos futóversenyen is eredményesen szerepelt, a 160 km-es távon, mellyel kvalifikálta magát a jövő évben Görögországban rendezendő Spartahatlon 246km-es távú megmérettetésére.

– A harmadik kupát Az év futónője címet, Lajos Tímea érdemelte ki, aki a helyi futóélet egyik motorja és közösségi alakja, többszörös maraton, és félmaraton teljesítője, illetve a kalocsai Hatórás futáson 44,99 km-t futott, és ő volt az idei szuper maratonon a soltvadkerti csapat kapitánya is.

– Az év férfi futója pedig nem más, mint Bakai Imre. Aki szintén több sikeres maratont tudhat maga mögött, de az idén kimagasló időeredményt ért el egy triatlon versenyen fél távon, (2km úszás, 90km kerékpározás, illetve egy félmaratoni távfutás) és egy 3 óra 47 perces idővel sikerült teljesítenie az idei Spar maratont.

Természetesen a legvégén nem maradhatott el a szokásos pancsolás a tó pompás minőségű, +3 fokos vizében.

Fotó:Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink