csütörtök, január 28, 2021
Kezdőlap Receptek Hanukai fánk

Hanukai fánk

Nyomtatás

Hanukai fánk

Hanukakor Izraelben minden a fánkról szól. A legtöbb magára valamit adó pékség elképesztő fánkkreációkkal jelenik meg, rengeteg ízben és formában, némelyik akár művészeti alkotásnak is elmegy.

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészítés: 10
  • Főzési idő: 20
  • Teljes idő: 30
  • Adag: 4 1x
  • Kategória: Desszert
  • Módszer: Sütés
  • Konyha: Zsidó
Mérték:

Hozzávalók

50 gramm élesztő

½ pohár meleg víz

1 evőkanál cukor

3 tojás

½ pohár olaj

½ pohár cukor

½ pohár narancslé

1 kávéskanál vaníliás cukor

67 pohár liszt

olaj a sütéshez

porcukor

Elkészítés

1. Keverje össze az élesztőt a vízzel és a cukorral

2. Keverje össze a többi hozzávalót

(ellenőrizze a tojást, hogy nem véres-e)

3. Hagyja kelni 1 ½ óráig

4. Nyújtsa ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, vágjon ki köröke

5. Öntsön olajat egy edénybe (10 cm magasan), és forrósítsa fel. Egyszerre kb. három fánkot süssön, először az egyik, majd a másik oldalán, míg aranybarna nem lesz.

Kulcsszavak: Hanukai fánk,

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

Előző cikkTűzoltó a kórházban
Következő cikkFlódni

Friss cikkeink