Hanukai fánk

Hanukakor Izraelben minden a fánkról szól. A legtöbb magára valamit adó pékség elképesztő fánkkreációkkal jelenik meg, rengeteg ízben és formában, némelyik akár művészeti alkotásnak is elmegy.
- Előkészítés: 10
- Főzési idő: 20
- Teljes idő: 30
- Adag: 4 1x
- Kategória: Desszert
- Módszer: Sütés
- Konyha: Zsidó
Hozzávalók
50 gramm élesztő
½ pohár meleg víz
1 evőkanál cukor
3 tojás
½ pohár olaj
½ pohár cukor
½ pohár narancslé
1 kávéskanál vaníliás cukor
6–7 pohár liszt
olaj a sütéshez
porcukor
Elkészítés
1. Keverje össze az élesztőt a vízzel és a cukorral
2. Keverje össze a többi hozzávalót
(ellenőrizze a tojást, hogy nem véres-e)
3. Hagyja kelni 1 ½ óráig
4. Nyújtsa ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, vágjon ki köröke
5. Öntsön olajat egy edénybe (10 cm magasan), és forrósítsa fel. Egyszerre kb. három fánkot süssön, először az egyik, majd a másik oldalán, míg aranybarna nem lesz.
Kulcsszavak: Hanukai fánk,