Magyaros Harcsapaprikás

Karácsonykor egy kicsit több halat fogyasztunk, mint az év más időszakában. Érdemes elkészíteni ezt a szuper krémes, tartalmas Magyaros harcsapaprikást is.
- Előkészítés: 15
- Főzési idő: 50
- Teljes idő: 65
- Adag: 6 1x
Hozzávalók
2 db harcsafilé
1 nagy fej vörös hagyma
2 kanál zsír vagy étolaj
szalonna
3 db TV. paprika
2 db paradicsom vagy 1 üveg lecsó
fűszerpaprika,
só,
bors,
kaporlevél
1 nagy pohár tejföl (vagy 2 dl főzőtejszín – esetleg vegyesen)
2 db halászlékocka (vagy hallé sűrítmény, a karácsonyi halászléből.)
Elkészítés
A szalonnát zsírjára pirítjuk. Kiszedegetjük a pörcöket. Ha szükséges, plusz zsírt vagy étolajat adunk még a kisült zsírhoz , abban megdinszteljük a kockára vágott hagymát.
Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, kis pirítás után a kockára vágott paradicsomot. (vagy egészben az üveg lecsót) Közben kockára vágjuk a halfilét, felhasználásig lesózzuk.
Nagyon puhára főzzük a lecsós alapunkat, ha szükséges kevés vizet öntünk hozzá főzés közben. Miután elkészült, egy merülő mixerrel turmixoljuk . Feloldjuk 2 dl vízben a halászlékockát, hozzáöntjük a lecsós alaphoz – vagy a hallé alapot adjuk hozzá.
Tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük. (A tejföltől savanykásabb, a tejszíntől édeskésebb ízeket érhetünk el. Használhatjuk a tejszínt és a tejfölt fele-fele arányban is.)
Mikor összeforrt, hozzáadjuk a kockára vágott harcsát és 15 perc alatt készre főzzük. A végén ízesítjük őröltborssal és megszórjuk 1 teáskanál kaporlevéllel.
Megjegyzés
Sztrapacskával, vagy szalonnás galuskával, esetleg túróscsuszával is tálalhatjuk. Mindhárom köret illik hozzá. Tálaláskor megszórjuk a kisült szalonnapörcökkel, apróra vágott friss kaporral és kevés tejfölt csurgatunk az étel tetejére.
Kulcsszavak: harcsapaprikás, magyaros harcsapaprikás, ünnepi harcsapaprikás, karácsonyi menü, ünnepi menü