vasárnap, október 17, 2021
KezdőlapReceptekMagyaros Harcsapaprikás

Magyaros Harcsapaprikás

Nyomtatás

Magyaros Harcsapaprikás

Karácsonykor egy kicsit több halat fogyasztunk, mint az év más időszakában. Érdemes elkészíteni ezt a szuper krémes, tartalmas Magyaros harcsapaprikást is. 

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészítés: 15
  • Főzési idő: 50
  • Teljes idő: 65
  • Adag: 6 1x
Mérték:

Hozzávalók

2 db harcsafilé 

1 nagy fej vörös hagyma 

2 kanál zsír vagy étolaj

szalonna 

3 db TV. paprika

2 db paradicsom  vagy 1 üveg lecsó

fűszerpaprika,

só,

bors,

kaporlevél

1 nagy pohár tejföl (vagy 2 dl főzőtejszín – esetleg vegyesen)

2 db halászlékocka (vagy hallé sűrítmény, a karácsonyi halászléből.)

Elkészítés

A szalonnát zsírjára pirítjuk. Kiszedegetjük a pörcöket. Ha szükséges, plusz zsírt vagy étolajat adunk még a kisült zsírhoz , abban megdinszteljük a kockára vágott hagymát.

Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, kis pirítás után a kockára vágott paradicsomot. (vagy egészben az üveg lecsót) Közben kockára vágjuk a halfilét, felhasználásig lesózzuk.

Nagyon puhára főzzük a lecsós alapunkat, ha szükséges kevés vizet öntünk hozzá főzés közben. Miután elkészült, egy merülő mixerrel turmixoljuk . Feloldjuk 2 dl vízben a halászlékockát, hozzáöntjük a lecsós alaphoz  – vagy a hallé alapot adjuk hozzá.
Tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük. (A tejföltől savanykásabb, a tejszíntől édeskésebb ízeket érhetünk el. Használhatjuk a tejszínt és a tejfölt fele-fele arányban is.) 

Mikor összeforrt, hozzáadjuk a kockára vágott harcsát és 15 perc alatt készre főzzük. A végén ízesítjük őröltborssal és megszórjuk 1 teáskanál kaporlevéllel.

Megjegyzés

Sztrapacskával, vagy szalonnás galuskával, esetleg túróscsuszával is tálalhatjuk. Mindhárom köret illik hozzá. Tálaláskor megszórjuk a kisült szalonnapörcökkel, apróra vágott friss kaporral és kevés tejfölt csurgatunk az étel tetejére. 

Kulcsszavak: harcsapaprikás, magyaros harcsapaprikás, ünnepi harcsapaprikás, karácsonyi menü, ünnepi menü

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

-Hírdetés -

Friss cikkeink