csütörtök, január 28, 2021
Kezdőlap Receptek Herrencreme - Urak krémdesszertje

Herrencreme – Urak krémdesszertje

Nyomtatás

Herrencreme – Urak krémdesszertje

A „Herren” szó használata a címben Németországban azt jelzi, hogy a desszert különösen a férfiak számára készült, mivel a férfiak gyakran ismertek arról, hogy nem nagyon élvezik a túl édes desszerteket.

Ezt szem előtt tartva, sok német sütemény és desszert nevében a „Herren” szó szerepel , ha étcsokoládéval és / vagy alkohollal készítik őket.

Ez a desszert óriási sikernek örvend minden Német cukrászdában. Münsterlandból (Vesztfália) származik, ez egy hagyományos Német desszert, amelyet gyakran esküvőkön vagy egyéb ünnepi alkalmakkor készítenek.

 

A legtöbb háziasszonynak saját receptje van, a rum, a csokoládé és a cukor mennyiségének változásával. Egyesek édesebben kedvelik, mások inkább rummal fűszerezik.

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészítés: 10
  • Főzési idő: 10
  • Teljes idő: 20
  • Adag: 4 1x
  • Kategória: Desszert
  • Módszer: Főzés
  • Konyha: Német
Mérték:

Hozzávalók

Az alapkrémhez

1 ½ csésze 3,5%-os tej

½ csésze sűrű tejszín

2 tojássárgája

1 csipet só

1/2 csésze cukor

4 evőkanál kukoricakeményítő

5 evőkanál barna rum 

2 evőkanál nagyon puha vaj

1/2 evőkanál  vaníliakivonat vagy vanília aroma

A tálaláshoz

100g étcsokoládé

3/4 csésze sűrű habtejszín

Elkészítés

Egy kis serpenyőbe tegyük a cukrot, sót és kukoricakeményítőt, és jól keverjük össze.
Adjuk hozzá a tejet, tejszínt, rumot és tojássárgáját, majd egy habverővel addig keverjük, amíg az összes száraz összetevő teljesen fel nem oldódik.

Főzzük közepesen magas hőfokon habverés közben, amíg a keverék besűrűsödik. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

Amikor a közepén forrni kezd, készen is van.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a vaníliát, és jól keverjük össze a habverővel.

Öntsük a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, vagy takarjuk le folpackkal, hogy a krém tetejére simítjuk a fóliát, teljesen elzárva a levegőtől, ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Tároljuk a tejszínt hűtőszekrényben, ha nem aznap lesz felhasználva.

 

Apróra vágjuk a csokoládét.
A sűrű tejszínt kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval.
Hozzáadjuk a csokoládét a krémdesszerthez, és jól összekeverjük.
A tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük, vigyázva, hogy a habot ne nagyon törjük össze.

Poharakba adagoljuk, majd néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk csokoládéforgáccsal.

Megjegyzés

Díszíthetjük gyümölcsdarabokkal, málnával vagy eperrel is.

Kulcsszavak: Herrencreme, Urak krémdesszertje, ünnepi krémdesszert, német desszert

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

Friss cikkeink