csütörtök, január 28, 2021
Kezdőlap Receptek Ünnepváró Fahéjas kalács

Ünnepváró Fahéjas kalács

Nyomtatás

Ünnepváró Fahéjas kalács

Limara féle fahéjas kalács egy igazi ünnepváró kelttészta, a fahéj illata ünnepi hangulatot varázsol a te konyhádba is. Érdemes elkészíteni, egyszerű, de nagyon finom kalácsot kapunk. 

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészítés: 15
  • Főzési idő: 45
  • Teljes idő: 60
  • Adag: 4
  • Kategória: Péksütemény
  • Módszer: Sütés
  • Konyha: Magyar

Hozzávalók

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt

csipet só

1 ek. tejpor (elhagyható)

3 ek. cukor

1 egész tojás

1 tojás sárgája

kb. 3 dl tej

2 dkg élesztő

6 dkg olv. vaj

Töltelék:

8 dkg olv. vaj

1 csomag őrőlt fahéj

9 ek. porcukor

Elkészítés

A vaj kivételével az összes hozzávalót bekészítjük a kenyérsütőgép üstjébe. A vajat csak a dagsztás második felében adagoljuk hozzá. Dagasztás programon összeállítotjuk a tésztát, majd kikapcsoljuk a gépet. Megvárjuk, míg szépen megkel, vagyis eléri az üst tetejét.
Lisztezett felületre borítotjuk, három egyenlő részre osztotjuk a tésztát.
Majd 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, egyesével megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjjal és porcukorral. Feltekerjük a tésztát mint a beiglit, majd megfonjuk a szálakat.

Nagy dobozformát kibéleljük sütőpapírral, ebben kelesztjük ismét a duplájára.
A tetejét lekenjük felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben  40-45 percig sütjük.

Rácsra téve hűtjük ki. 

Kulcsszavak: ünnepi kalács, fahéjas kalács

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

Friss cikkeink