csütörtök, szeptember 23, 2021
KezdőlapReceptekÍr krémlikőr - Baileys

Ír krémlikőr – Baileys

Nyomtatás

Ír krémlikőr – Baileys

Karácsony kedvelt likőrei közé sorolható a Baley’s Ír krémlikőr. 
Ha van kedved, készítsd el a házi változatát, biztos lehetsz benne, hogy nagy sikert fogsz aratni vele!

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészítés: 10
  • Főzési idő: 10
  • Teljes idő: 20 perc
  • Adag: 20 1x
Mérték:

Hozzávalók

500 ml habtejszín (30-32%-os)

40 ml 3,5 %-os tej

60 g kristálycukor

340 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott 2 tubus)

100 ml kávé (két erős presso kávé)

400 ml Ír whiskey – de a Skóttal is tökéletes

2 evőkanál vanília eszencia

Elkészítés

A tejszínt forrásig melegítsük a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Vigyázzunk, hogy ne égessen meg bennünket, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.Miután simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá. Főzni nem szabad, mert az alkohol elpárologna az italunkból. Töltsük üvegekbe, tegyük hűtőbe és legalább egy napot érleljük, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes néha felrázni, hogy az ital tetején keletkező bőr feloldódjon. 

Megjegyzés

A fenti receptből kb 1.3liter likőrt kapunk. Ha kevesebbet szeretnél készíteni, felezd meg az összetevők mennyiségét. Hűtőben 3 hétig biztosan eláll! 

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

Előző cikkCorner Bistro
Következő cikkKáposztás Sonka
-Hírdetés -

Friss cikkeink