Cukkinis gluténmentes banánkenyér
Vegán, gluténmentes banánkenyér
- Előkészítés: 10
- Főzési idő: 35
- Teljes idő: 10
- Adag: 4 1x
- Kategória: Sütemény
- Módszer: Sütés
- Diéta: Gluténmentes
Hozzávalók
- 2 db banán
- 200 g cukkini
- 2 és fél bögre gm zabpehely vagy zabhelyliszt ( bögre 2,3 dl)
- 1/3 bögre cukrozatlan mandulatej vagy bármilyen fajta növényi tej
- 3/4 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
- 1/2 bögre juharszirup vagy agave szirup vagy datolyaszirup vagy bármilyen édesítő ízlés szerint
- 1,5 evőkanál almaecet vagy frissen facsart citrom lé
- 1 tábla vegán étcsoki
Elkészítés
Amennyiben zabpelyhet használunk akkor azt öntsük egy késes aprítóba és addig daráljuk míg liszt állagú nem lesz, ha zabpehelylisztet használunk természetesen ezt a folyamatot kihagyjuk.
Ha kész a lisztünk akkor az félretesszük.
Az aprítóba tesszük a banánt és a reszelt cukkinit és krémesre turmixoljuk. Ha kész akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Én kenyérformát használok, amint sütőpapírral bélelek ki.
Amint elkészül még hagyjuk kb 10 percet a sütőben pihenni és utána rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Kulcsszavak: gluténmentes, vegán, banánkenyér
recept és fotó :