csütörtök, szeptember 23, 2021
KezdőlapReceptekCukkinis gluténmentes banánkenyér

Cukkinis gluténmentes banánkenyér

Nyomtatás

Cukkinis gluténmentes banánkenyér

Vegán, gluténmentes banánkenyér

  • Szerző: Holczimmer-Windecker Xénia
  • Előkészítés: 10
  • Főzési idő: 35
  • Teljes idő: 10
  • Adag: 4 1x
  • Kategória: Sütemény
  • Módszer: Sütés
  • Diéta: Gluténmentes
Mérték:

Hozzávalók

  • 2 db banán
  • 200 g cukkini
  • 2 és fél bögre gm zabpehely vagy zabhelyliszt ( bögre 2,3 dl)
  • 1/3 bögre cukrozatlan mandulatej vagy bármilyen fajta növényi tej
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet só
  • 1/2 bögre juharszirup vagy agave szirup vagy datolyaszirup vagy bármilyen édesítő ízlés szerint
  • 1,5 evőkanál almaecet vagy frissen facsart citrom lé
  • 1 tábla vegán étcsoki 

 

Elkészítés

Amennyiben zabpelyhet használunk akkor azt öntsük egy késes aprítóba és addig daráljuk míg liszt állagú nem lesz, ha zabpehelylisztet használunk természetesen ezt a folyamatot kihagyjuk. 

Ha kész a lisztünk akkor az félretesszük. 

Az aprítóba tesszük a banánt és a reszelt cukkinit és krémesre turmixoljuk. Ha kész akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük. 

Előmelegített 180 fokos sütőben 35 percig sütjük. 

Én kenyérformát használok, amint sütőpapírral bélelek ki. 

Amint elkészül még hagyjuk kb 10 percet a sütőben pihenni és utána rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kulcsszavak: gluténmentes, vegán, banánkenyér

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

recept és fotó : Holczimmer-Windecker Xénia

-Hírdetés -

Friss cikkeink