vasárnap, június 13, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekSportKörbe-körbe 24 órán át - 24 HOURS OF RACING - OCTOBER 2020-...

Körbe-körbe 24 órán át – 24 HOURS OF RACING – OCTOBER 2020- KECEL

A recept:
Végy egy szériaautót a kert végéből, vagy a roncstelepről, hozd üzemképes állapotba. Lehetőleg egyszerre, csak egy irányba menjen, legyen rajta fék, világítás, zárt karosszéria,és csövezd be a biztonság érdekében. Szedd össze 4 hozzád hasonlóan fanatikus cimborádat, mert a 24 óra alatt váltva fogtok vezetni – B kategóriás jogosítvány, és bukósisak is kell ám!
– Szerelő csapatot verbuválhatsz szintén a cimbik segítségével, mert tankolni, kereket cserélni, csip-csup karosszéria hibákat ragasztószalagozni, flexelni, vagy netán futóművet javítani, sebességváltót, de akár komplett motort cserélni elkél a segítség.

– A versenysorozatot 2018 óta rendezi Offner István és fia Offner Olivér, ezt a futamot Nyirádról hozták át ez alkalommal.
Egyéb okok miatt Nyirád kimaradt idén, már-már azon tanakodtunk lemondjuk ezt a futamot. Szóbeszéd útján került a látókörbe ez a pálya, felvettük a kapcsolatot a Tukacs Tamással, és kedden este már szerveztük is a viadalt.
Minden verseny egyedi, de tervben van egy kupasorozat szervezése is. A küzdelmek nem csak Magyarországon,( vírusmentes időszakban 4 rendezés van) hanem Németországban is zajlanak, rengeteg résztvevővel, és nézővel. A nevezők közt most a pandémiás helyzet okán csak két Német csapat volt, de már-már nemzetközi a viadal, a Szlovén, Holland, Lengyel, Német, Osztrák,Belga, és nem utolsó sorban az Angol honból érkezőknek köszönhetően.

Saját weboldallal rendelkeznek, (nagyon komoly telepíthető időmérő, és verseny regisztrációs elektronikával) melynek mobil applikációján keresztül bárki, bárhonnan figyelemmel kísérheti a versenyt, és a versenyzők helyezését, mindezt online. Csak a vasárnapi nap 11000 ! felhasználót regisztrált a rendszer a verseny leintése előtti pillanatokban, míg az oldal látogatottsága százezres nagyságrendű volt.

A versenyeken általában 70-80 autó indul, a keceli megmérettetésnek szombat délután 33 járgány vágott neki.

A szervezők maximálisan meg vannak elégedve a pályával, a depó, és a pálya környezet rendben tatásával, a higiéniás körülményekkel, nem beszélve arról, hogy jól működő hangosítás is segíti a lebonyolítást.

– A pályán ha valami történik, jön a safety car, amit nem szabad megelőzni, és a verseny olyankor 30 km/h -ra lassul az egy kilométer hosszú pályán. A boxban 15 km/h-val lehet gurulni, ezt traffipax segítségével ellenőrzik. A versenyzőket indulás előtt szondáztatják is!

Érdekesség a célegyenes végén mért legnagyobb sebesség: 107 km/h – BMW/ Speedzone
A viadalt a Speedzone csapata nyerte meg, 1055 körrel.

További érdekesség, hogy 24 óra alatt a versenyben szereplő autók összesen 21000 kört teljesítettek, így hozzávetőlegesen a Föld kerületének (40070km) több mint a felét tették meg.

Ha minden jól megy, jövőre, ugyanitt!

fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink