hétfő, augusztus 2, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekHelyi értékeinkFrittmann János Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Frittmann János Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Frittmann Jánosnak a Frittmann Pincészet tulajdonosának, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Bor Akadémia alelnökének, a hazai szőlészet-borászat területén elért sikerei, valamint aktív szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.

Frittmann János szőlész-borász családban született Soltvadkerten, így már gyerekkora óta belé ivódott a szőlő és pince munkák minden mozzanata. Szőlészettel és borászattal 1982 óta foglalkozik önállóan, amelybe a testvére, majd mindkettejük családja, felesége és gyermekeik is bekapacsolódtak, így igazi családi vállalkozásként működik borászatuk, amely 2015-ben elnyerte az Év Pincészete díjat.

Családi pincészetük céltudatos, minőségi fejlesztésével párhuzamosan mindig figyelmet fordít arra, hogy saját szakmai sikerében osztozzon kollégáival és ezáltal képviselje szőlész-borász társainak érdekeit helyi, regionális és országos szinten. A borászok Kossuth díjának nevezett Év Bortermelője kitüntetést 2007-ben vehette át a Magyar Bor Akadémiától.

Kitüntetéséhez gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

fotó és forrás: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
-Hírdetés -

Friss cikkeink