csütörtök, március 28, 2024
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekRendezvényCirco Grande Colosseum - Exclusive

Circo Grande Colosseum – Exclusive

Picard Sándorral a Circo Grande Colosseum alapítójával beszélgetünk. Riportunk apropója, hogy az október 23-24-25 hosszú hétvégén, Soltvadkerten lépnek fel mindhárom napon 15:00 órai kezdettel.

– Mióta működik a cirkuszotok? Kik alapították?

A 300 éves családfával rendelkező cirkuszos ősdinasztia a Picard család alapította, 1800-as évek végén.

– Milyen egy cirkuszos dinasztiába felnőni?
Különleges, felemelő érzés, soha nem unatkozunk, rengeteget utazunk csodálatos helyeket, embereket ismerünk meg.

Kik a jelenlegi fellépők, hogy alakult ki ez a csapat,milyen műsorszámokkal léptek fel,és ezek közül melyik az amelyiket a leginkább kedveli a közönség?

Picard Alexander az illúziók mestere, Krai Sándor a tűzidomár. Pure Love Duo Magyarország legtehetségesebb akrobatái, Krai Dávid (Dávidoff) és Krai Albert (Albertino) a 9. generációs cirkuszi család rendkívül tehetséges leszármazozattjai, Magyarország legfiatalabb bohócai. Ők a felnőtt közönséget vonják be tréfás produkciójukba.
Külföldön nagy sikert arató Karib tenger kalózai óriási tarantulla pókkal, óriáskígyóval kaméleonnal színesítik műsorszámukat, amire életveszélyes késdobálás és tűznyelés teszi fel a koronát. 


A Pure Love Duó, Viola és László a levegő királyi párja káprázatos levegő akrobata mutatványaikkal varázsolja el a nézőket.
Elhozzuk önöknek Űrdongót aki autóból hatalmas robottá változik néhány másodperc alatt. Ő a gyerekek nagy kedvence.
A mostani pendémiás helyzet miatt a művészek nagy része hazatért Magyarországra, így igazán színvonalas, mondhatni világhírű attrakciókkal tudunk szolgálni.


– Mennyi idő egy cirkuszi szezon? Hány előadásból áll?
A szezon általában nyolc hónap, egy hónapban 12 -15 előadást tartunk. Éves szinten tehát nagyjából 120 előadást az átlag. Kivétel ez az év, most sajnos nagyon beszűkültek a lehetőségeink.

– Milyen országokba jártatok már?
Törökország, Macedónia, Szerbia, Horvátország, Románia, Moldova, Szlovákia és persze Magyarország.

– Hány főből áll a társulat? Mennyit gyakoroltok fellépés előtt?
Jelenleg 20 főből áll a társulatunk, a zsonglőrök és az akrobaták naponta legalább 2 órát gyakorolnak, ha új műsorszám készül, akkor persze sokkal többet.

– Milyen felnőni ebben a miliőben? Milyen életérzés a színpadon állni?
Teljesen más, mint egy hétköznapi családban élni, más szakmához vagy életformához nem hasonlítható. Rengeteg lemondással, kompromisszummal jár együtt. Ugyanakkor felemelő érzés kilépni a porondra, és látni a mosolyt, a csodálatot és az izgalmat a közönség arcán. Jó érzésvilágot látni, megismerni idegen népek, ételeit, megtanulni a nyelvüket, megismerni a szokásaikat.


– Van e valami üzenetetek a soltvadkerti és környékbeli közönségnek?


Szeretnénk elmondani, hogy nagyon örülünk a soltvadkerti fellépésnek, idén sajnos nagyon nehéz helyzetben vagyunk a vírus miatt családunkkal és artista társainkkal együtt. A korlátozások miatt, alig vannak előadásaink. Most különösen sokat jelentene nekünk, ha minél többen eljönnének a cirkuszi előadásokra. Köszönetképpen a jegyeladások árbevételéből 10%-ot a soltvadkerti Tündérkéz Jótékonysági Egyesületnek ajánlunk fel. Hisszük, hogy összefogva, egymást segítve könnyebben vészelhetjük át ezt a nehéz időszakot.

Maszkot fel és irány a cirkusz!

A Circo Grande Colosseum előadásai október 23-25 péntek, szombat, vasárnap 15:00 órai kezdettel a Tavirózsa Kalandparkban a Vadkerti-tó mellett felállított fűtött sátorban kerülnek megrendezésre. Várunk mindenkit szeretettel!  

Jegyárak:
6 éves korig ingyenes, 6-14 éves korig 2000 Ft , 14 éves kortól 2500 Ft

-Hírdetés -

Friss cikkeink