33.4 C
Soltvadkert
vasárnap, október 25, 2020
Kezdőlap Egyéb kategória Butra: '"van még egy fiam..."

Butra: ‘”van még egy fiam…”

Kedves párjával találkoztam a minap, aki elárulta, hogy nem mindennapi dolog esett meg a férjével. Ennek jártam kicsit utána.

Felhívtam hát, telefonon.
– Szia Butra! (Szabó Attila vagy ahogyan mindenki ismeri az országban, Butra.
Sok ember nem is tudja a valódi nevét, csak Butiként ismeri.)
– Ferencváros! – nem Fradista a pali, ááá…dehogy…! 🙂

– Szia, rég találkoztunk, mi a helyzet?
– Feleségeddel találkoztam, és azt az infót kaptam, hogy valami egészen különleges dologban volt részed a múlt vasárnapon. Bár focimeccsen voltál, – mint ahogyan az veled gyakran elő szokott fordulni – de nem a Fradi vendégszerepelt a soltvadkerti ‘stadionban’, hanem valami egészen más történt…pontosan, mi is volt?

Szabó Attila – Butra

– Megye I-es bajnoki focimeccs volt, Soltvadkert – Bácsalmás, mi néztük a meccset szépen, ügyesen.

A 88. percben (azért tudom ennyire pontosan, mert épp néztem az órám, hogy mennyi idő van még hátra a mérkőzésből ) Kővári Dávid párja odalépett, megütögette a vállamat, kétségbe esve mondta: ‘Butra-Butra, nem lélegzik a gyerek! ” Mire megfordultam már nyomta a kezembe. Az egy éves kis Dávidot a jobb karomba vettem, és elkezdtem azonnal az újraélesztését.

Bal kézzel nyomogattam a mellkasát…1..2..3..4..5 fújás a szájába. 1..2..3..4..5..fújás. Ahogy fújtam a szájába, éreztem, hogy tágul a tüdeje. Az első 5 próbálkozásra még nem reagált a kicsi. Közben már mentőt hívtak, a nyolcadik -tizedik próbálkozásra kezdett 2-3-at lélegezni, körülbelül a húszadik befúvás után felsírt.
Na mondom, sírjál baba, sírjál, ez nagyon jó, örültem mit az állat… aztán oda adtam az anyukájának. Kicsi Dávid, itt van anyukád, sírjál csak…

– Azért ez nem volt egyszerű!
– Gondolhatod. Megijedni, gondolkodni sem volt időm…amikor az anyuka odanyomja a kezedbe a saját gyermekét, ő hogy kétségbe lehet esve? Én meg, mivel korábban láttam ilyet, de soha nem csináltam, elkezdtem az újraélesztést. Szerencsére volt hirtelen az a lélekjelenlét.

Ezután kb. három perc múlva megérkeztek a mentők, megvizsgálták, stabilizálták az állapotát, és a Kiskunhalasi Semmelweis kórházba szállították kivizsgálásra.
Jelenleg is bent van az anyukával, az állapota stabil, egy gyermek kardiológus szakorvos vizsgálatára várnak még. Illetve egy komolyabb, átfogó vizsgálat is hátra van.
Mindenki gratulált, örültünk, hogy megmentettem egy kisgyermek életét. Gyorsan megünnepeltük az esetet, ( hidegkávé-ződkóla ) aztán bringára pattantam és tekertem haza…kezdődött a Fradi meccs !
– Szívből gratulálok a helytálláshoz!

– Köszönöm, vasárnap óta van még egy fiam…!

Friss cikkeink

Nekem nem kell törzskönyv, úgysem viszem kiállításra a kutyát!

„Nekem nem kell törzskönyv, úgysem viszem kiállításra a kutyát!” Erre csak egyetlen egyszerű mondattal reagálnék: „Oké, rendben, akkor 7.000.- Ft-ot tudok engedni az árból és...

Vasárnap az utolsó téli időszámítás veszi kezdetét?

Vasárnaptól indulhat az utolsó téli időszámítás. Hajnalban 3-ról 2 órára állítjuk vissza az óráinkat, nagy valószínűség szerint utoljára. Az utolsó óraátállítás 2021 márciusában lehet, ekkor...

Frittmann János Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Frittmann Jánosnak a Frittmann Pincészet tulajdonosának, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar...

Tudós Emese Aegon értékesítési partner

Szolgáltatás: LAKÁSBIZTOSÍTÁS ÉLETBIZTOSÍTÁS CASCO KÖTELEZŐ GFB BALESET-, BETEGSÉGBIZTOSÍTÁS UTASBIZTOSÍTÁS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS Tudós Emese Aegon értékesítési partner 6230 Soltvadkert, Mátyás király út 23. Telefon: +3630/503-0235 E-mail: tudos.emese@partner.aegon.hu Web: tanacsado.aegon.hu/963803 További részletek: tanacsado.aegon.hu/963803