33.4 C
Soltvadkert
vasárnap, október 25, 2020
Kezdőlap Soltvadkert hírek Sport XV. Bács-Trophy Bajnokság a soltvadkerti futam

XV. Bács-Trophy Bajnokság a soltvadkerti futam

A XV. Bács-Trophy Bajnokság a soltvadkerti futammal zárult.

Az elmúlt hétvégén a végéhez érkezett a bajnokság az idei csonka verseny szezonban,
Az idén a vírushelyzet miatt kezdődött később a sorozat így havonta került megrendezésre egy-egy verseny. Ez az időtkeretet erősen leszűkítette, így csak 4 futamra nyílt lehetőség. Kalocsa kezdett, majd Kecel és Pirtó, végül Soltvadkert.


A 15. jubileumi versenysorozat záróversenye a BS Plastic Kupa melynek helyszínéül a Vadkerti-tó Kemping szolgált mint táborhely.


A versenyt a Soltvadkert Motorsport Racing Club szervezte és bonyolította le.
A kétnapos rendezvény első, pénteki napján az esti rajtot követően a népes versenyzői mezőny (80 feleltti nevezés érkezett) a bócsai homokbánya speciál pályáinak teljesítését követően érkezett meg a csapat újonnan kialakított Motorsport pályájára, ahol igazi technikás speciál szakaszok várták az elszánt pilótákat, és navigátoraikat.
A szombat reggeli rajtot követően a roncsderbi pályára vették az irányt, majd egy homokbányában kialakított etup beiktatása után az utolsó speciálokhoz, ismét a Motorsport pályára érkeztek.


A díjátadó ceremónia helyszíne a Fekete Villa Panzió – terasza volt, ahol az ajándékok, és különdíjjak is gazdára találtak.
Huszár Gábor Kalocsáról érkezett a soltvadkerti zárófutamra barátaival, versenyző társaival, és az extrém kategóriában versenyzett. A terepjáróikról elmondta, hogy teljesen egyedi építésű autók, nem típus azonosak. Saját versenygépét egy tuningolt 1.9-es Volkswagen motor hajtja, BMW váltó, G Mercedes terepváltó és Mitsubishi hidak segítik a speciál szakaszok leküzdésében.


„Hirtelen nem is tudom megmondani mióta versenyzünk a Bács-Trophy Bajnokságban. Olyan 4-5 éve kezdhettük, illetve Kalocsán mi szervezzük a versenyt. Eredményeinkre tekintve igen csak változatos, voltunk másodikak, harmadikak és sereghajtók is. Sajnos a bajnokságban még nem sikerült dobogóra kerülni” – említette Gábor.
A verseny végén az előkelő negyedik helyen végeztek.

Köszönet a támogatóknak:
– BS Plastic Kft.
– Ali Baba Gyros
– Vadkert Komszolg Kft.
– Soltvadkert Város Önkormányzata
– Bács Bau Generál Kft.
– Max Beton Kft.
– Unix Autó Kft.
– Vass László és családja

Fotó: Kovács Gyula

Friss cikkeink

Nekem nem kell törzskönyv, úgysem viszem kiállításra a kutyát!

„Nekem nem kell törzskönyv, úgysem viszem kiállításra a kutyát!” Erre csak egyetlen egyszerű mondattal reagálnék: „Oké, rendben, akkor 7.000.- Ft-ot tudok engedni az árból és...

Vasárnap az utolsó téli időszámítás veszi kezdetét?

Vasárnaptól indulhat az utolsó téli időszámítás. Hajnalban 3-ról 2 órára állítjuk vissza az óráinkat, nagy valószínűség szerint utoljára. Az utolsó óraátállítás 2021 márciusában lehet, ekkor...

Frittmann János Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Frittmann Jánosnak a Frittmann Pincészet tulajdonosának, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar...

Tudós Emese Aegon értékesítési partner

Szolgáltatás: LAKÁSBIZTOSÍTÁS ÉLETBIZTOSÍTÁS CASCO KÖTELEZŐ GFB BALESET-, BETEGSÉGBIZTOSÍTÁS UTASBIZTOSÍTÁS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS Tudós Emese Aegon értékesítési partner 6230 Soltvadkert, Mátyás király út 23. Telefon: +3630/503-0235 E-mail: tudos.emese@partner.aegon.hu Web: tanacsado.aegon.hu/963803 További részletek: tanacsado.aegon.hu/963803