péntek, május 24, 2024
spot_img
KezdőlapKiemeltA Te segítségeddel megváltozhat egy kislány élete...

A Te segítségeddel megváltozhat egy kislány élete…

Egy jobb világban mindenki a gyermekektől tanul majd. Most sietve igyekszel tanítani őket. Senki sem tanul tőlük, pedig ők oly sok mindenre megtaníthatnának. Neked azonban semmid nincs ahhoz, hogy taníthasd őket. Nincstelen vagy. Azt akarod, hogy a gyermeked is az legyen?
/Osho/

A gyermekek kincsek, a szülői szeretet visszatükröződései és boldog-keserédes pillanatok. A gyermek nevel, oktat felelősségre, önfeláldozásra, önzetlen szeretetre, olyan értékek felismerésére, ami mellett hajlamosak vagyunk elrohanni a mai felpörgött világban.
A beteg gyermek gondozása pedig még nagyobb tanítás a környezete életében: a türelem, az alázat, a segítség adása és elfogadása, a mindennapi pozitív szemlélet, hogy a kisbeteg mindig mosolyt lásson. Nehéz, kemény próbatételek ezek egy család számára, mégis bámulatos az a kitartás, küzdelem és szeretet, amit ilyenkor látunk.


A soltvadkerti Tündérkéz Jótékonysági Egyesület egyik célja az, hogy Soltvadkert és környékén felkarolja azon családok ügyét, akik erőn felül küzdenek gyermekeik gyógyításáért, teljes vagy részleges felépüléséért. Zéti, Levente és társai mellé, most egy tüneményes kishölgy megsegítése vált sürgetővé.

A keceli Rutka Léna, 6 éves nagylány, akinek egyik kedvenc időtöltése, hogy öccsével a helyi játszótéren futhasson, bár ez neki lábujjhegyen megy csupán, de a lelkesedés töretlen. Édesanyja, aki évekig dajkaként dolgozott a helyi óvodában, két éves kora környékén szembesült azzal, hogy Léna a kortársaihoz képest elmaradásokkal küzd, amit gyors vizsgálatok követtek. Kiderült, hogy autizmussal állnak szemben, ami az intelligenciáját nem érinti, viszont egyes agyi központokat igen, így a kislány beszédközpontját is. Számos fejlesztő foglalkozás, terápiás kezelés mellett az orvosok az őssejt beültetést javasolták a szülőknek. Erre a beavatkozásra Bécsben kerülne sor, amennyiben összegyűlne a transzplantáció ára.

A szülők lehetőségeik végéhez értek, mert anyagilag önerőből ezt már nem tudják finanszírozni, de hála a környék lelkes és segítőkész embereinek, több lehetőség nyílt arra, hogy támogatni lehessen a családot.

Támogathatod:

Kupakgyűjtéssel: Dolce Vita Pizzériánál Kecel én lehet leadni, illetve az imrehegyi kupagyűjtő is erre gyűjti a kupakokat, de Soltvadkerten is leadható Léna javára a Tündérkéz Jótékonysági Egyesületen keresztül, Cseke-Kutasi Katalin irányításával.
Jótékonysági süteményvásár Léna gyógyulásáért: 2020. október 3-án (szombaton) 10:00-16:00 óra között, Kecelen, a piactéren. Nem csak sütivel, hanem légvárral, csillámtetoválással is színesítik a felajánlók a programot, ahol adománydobozok lesznek kirakva az adománygyűjtésre.
Adománylicit: Tündérkéz Jótékonysági Egyesület oldalán lehet licitálni és felajánlásokkal pedig Cseke-Kutasi Katalint lehet az egyesület oldalán megkeresni.

Adakozni az alábbi számlaszámokra lehet:
Bankszámla adatok:
Tündérkéz Jótékonysági Egyesület
K&H Bank: HU92 10402379-50526757-48701001
Közleménybe: Léna
Az egyesület nem közhasznú még, de ha valakinek kell, igazolást adnak az átutalt összegről. Az átutalás összegét teljes egészében a család kapja.
Rutka László (apuka)
OTP Bank: 11773322-00181990-00000000 Közleménybe: Léna gyógykezelésére.

Illetve lesznek kihelyezett adománydobozok Kecelen több üzletben is!
Köszöni a Rutka család a környező települések és a jóindulatú, segítőkész emberek összefogását!

„Adj és kapni fogsz, sokkal többet, mint valaha gondoltad volna. Adj, adj mindig többet és többet, bízz, tarts ki, és adj! Az adakozástól még senki nem lett szegény!”
/Anne Frank/

-Hírdetés -

Friss cikkeink