szombat, szeptember 25, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekSportSpinning...avagy nem szobabicikli.

Spinning…avagy nem szobabicikli.

2020. Soltvadkert, Átrium üzletház.

Az egyik emeleti helyiségben fogad Kissné Ország Dóra 17 db spinning kerékpár társaságában, egy kellemes délutánon.


– Heti 6 alkalommal jönnek itt össze azok a kis közösségek, baráti társaságok egy kis cardio programra akik a testmozgásnak ezt a válfaját űzik. De nézzük, minként is működik ez a sport, és hogy jutott Dóra idáig.
Az edzéseken minden alakom egy bemelegítéssel, átmozgatással kezdődik, és természetesen a program végén egy lazítással, nyújtással ér véget.
Egy, az egész testet átmozgató, állóképesség növelő sportról van szó.
Kétgyermekes családanyaként, háztartást vezet, maratont fut, (szinte versenyszerűen), hivatása eredetileg, német nemzetiségi tanítónő.
A sport. Már általános iskolás korától kezdve sportol, kerékpározik sőt, anno sport táborban is volt Zánkán!
Aerobikozott középiskolás, főiskolás tanulmányai alatt.


Aztán, budapesti évei alatt ismerkedett meg a spinninggel, saját bevallása szerint, azt sem tudta eszik, vagy isszák az egészet, de barátaival kipróbálták, és nagyon megszerette ezt a mozgásformát. Első gyermeke Balázs születése után hazaköltözött a család, Soltvadkertre. Mivel 8 évet volt távol, egy barátnője javaslatára elkezdtek átjárni Kiskőrösre egy spinning terembe sportolni. Közben elvégezte az instruktorképzést, és a korábbi tulajdonos egészségi problémái miatt átvette a kiskőrösi csapatot. Ahol nem csak helyiek, de földijei is részt vettek a foglalkozásokon. A sok vadkerti spinner javaslatára aztán egy szép napon, nekilátott, és kibérelte, átalakította, és berendezte azt a termet, amely jelenleg is az edzések helyszíne immáron 5. éve.


A sportot a mai napig imádja, a kerékpár szeretete már gyermekkortól adott és emberek közt lehet. Számára ezek a mozgatórugók.
A tavaszi karantén időszakot online edzések formájában, live adásokban vitték végig a vendégekkel, de nagyon hiányoztak számára a személyes találkozások, kapcsolatok.
Vendégei szinte állandóak, de szívesen látnak a kis közösségben újoncokat, érdeklődőket.
A társaság vidám hangulatú, mindent megünnepelnek, név-szülinapi köszöntések, farsang, húsvét, karácsony, szilveszter a nyarat pedig egy kerti partival szokták zárni.
És, hogy kinek ajánlja?
A kezdő hozzávetőlegesen az ötödikesek korosztálya, 12 éves kortól, kb. 145 cm testmagasságtól, a 60+-os korosztályig, mindenkit szeretettel vár, aki “kerékpárképes”
Visszajelzések?
Többen arról számolnak be, hogy a családi kerékpártúrán mindenkit “letekert”;, nem fáradt, állóképessége, közérzete sokat javult.


Mit ad a sport?
A valahová tartozás élménye, a közösség, barátságok, de stresszoldó, egyszerre egy rendszert is ad az életednek. Elkezdesz odafigyelni magadra, az egészségedre, elkezdesz egészségesen étkezni. Beépül a napi rutinba, az életed részévé válik, életmódváltást is elindít.


Miközben beszélgetünk, sorra érkeznek a vendégek.
Tudom rólad,ez mellett futsz. Mennyire futás a futás?
Anna lányom születése után kezdtem el futni, hogy ismét formába hozzam magam. Aztán úgy alakult, hogy három alkalommal futottam maratont (42 km táv alkalmanként) de tavaly azt gondoltam, felhagyok vele, mert nagyon embert próbáló, illetve a felkészülés időigényessége a család rovására mehet. De idén tettem egy fogadalmat, és ismét készülök a megmérettetésre. Férjem, Gábor is fut, kerékpározik illetve a gyermekeim is sportolnak.

A sport az életünk része.
Aki nem sportol, mit ajánlasz nekik?
– Kezdjenek el csak sétálni. Mozogjanak, rendszeresen, próbáljanak ki többféle sportot de ne vigyék túlzásba sem, mert a szervezet túlterhelése sem szerencsés. Figyeljenek oda az egészséges változatos étkezésre, a megfelelő folyadékbevitelre.
És, aki szeretné a spinning-et kipróbálni őket szeretettel várja a terem.

Fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink