hétfő, április 12, 2021
KezdőlapReceptekKarfiol omlett

Karfiol omlett

Nyomtatás

Karfiol omlett

Gyors, finom és laktató reggeli lehet ez a remek omlett. 

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészítés: 15
  • Főzési idő: 15
  • Teljes idő: 30
  • Adag: 4 1x
  • Kategória: Reggeli
  • Módszer: Sütés
Mérték:

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • ½ csésze tej
  • 150200 g karfiol
  • petrezselyem
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Mossuk meg a karfiolt, és szedjük szét kis rózsákra. A karfiolt forrásban lévő sós vízbe mártjuk, és kb. 7 percig főzzük.

A petrezselymet apróra vágjuk.  Összekeverjük és felverjük a tojásokat a tejjel és sóval.

Amikor a karfiol megpuhult, öntsük le a vizet. Tegyünk egy kevés étolajat egy előmelegített serpenyőbe, és tegyük bele a főtt karfiolt. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Öntsük körkörös mozdulatokkal a felvert tojást és tejet a karfiolra. Először az omlettet egyik oldalát megsütjük. majd fordítsuk meg a másik oldalára, fedjük le  egy fedővel. Tálalás előtt megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal, díszíthetjük apróra vágott snidlinggel. 

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

-Hírdetés -

Friss cikkeink