csütörtök, szeptember 23, 2021
KezdőlapReceptekKarfiol lasagne

Karfiol lasagne

Ezen a héten, minden nap egy gyorsan és könnyen elkészíthető receptet mutatunk, amiket még a gyerekek is imádni fognak! Jó étvágyat kívánunk. 

Nyomtatás

Karfiol lasagne

  • Szerző: Vadkertinfo
  • Előkészítés: 25
  • Főzési idő: 50
  • Teljes idő: 1 hour 15 minutes
  • Adag: 4
  • Kategória: Főétel
  • Módszer: Sütés
  • Konyha: Magyar

Hozzávalók

·         250 g karfiol rózsa

·         250 g brokkoli

·         200 g lasagna tésztalap

·         500 ml főzőtejszín

·         3 evőkanál aprított  bazsalikom, oregánó vegyesen

·         200 g füstölt sonka

·         12 koktélparadicsom szeletelve

·         200 g reszelt sajt

·         vaj az edény kenéséhez

Elkészítés

·         Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük a brokkolit és a karfiolt forrásban lévő sós vízben 5 percig. Ha száraz lasagna lapokat használunk, áztassuk őket 10 percig forró (nem forrásban lévő) vízben, hogy megpuhuljanak. Ha friss lasagna tésztát használunk, azt nem kell beáztatni.

·     Keverjük össze a tejszínt 3 evőkanál vízzel és fűszernövényekkel. Kenjünk ki egy nagy hőálló edényt vajjal, tegyük az aljára a lasagna tészta 1/3-át, majd a karfiol-brokkoli rózsák felét, a sonka felét és a paradicsom felét, a sajt 1/3-át és a tejszínes szósz 1/3-át. Ismételjük meg a rétegezést, egy tésztaréteggel zárjuk felül. Megöntözzük a maradék mártással, megszórjuk reszelt sajttal.

·     40 percig süssük 180 fokon, majd emeljük a hőmérsékletet 190-200 fokra, 10 perc alatt arany-barnára pirítjuk a tetején a sajtot.

Kulcsszavak: Karfiol lasagne, karfiolos ételek

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

-Hírdetés -

Friss cikkeink