Ezen a héten, minden nap egy gyorsan és könnyen elkészíthető receptet mutatunk, amiket még a gyerekek is imádni fognak! Jó étvágyat kívánunk.
NyomtatásKarfiol lasagne
- Előkészület ideje:: 25
- Főzési idő: 50
- Teljes idő: 1 hour 15 minutes
- Adag: 4
- Kategória: Főétel
- Eljárás: Sütés
- Konyha: Magyar
Hozzávalók
· 250 g karfiol rózsa
· 250 g brokkoli
· 200 g lasagna tésztalap
· 500 ml főzőtejszín
· 3 evőkanál aprított bazsalikom, oregánó vegyesen
· 200 g füstölt sonka
· 12 koktélparadicsom szeletelve
· 200 g reszelt sajt
· vaj az edény kenéséhez
Elkészítés
· Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük a brokkolit és a karfiolt forrásban lévő sós vízben 5 percig. Ha száraz lasagna lapokat használunk, áztassuk őket 10 percig forró (nem forrásban lévő) vízben, hogy megpuhuljanak. Ha friss lasagna tésztát használunk, azt nem kell beáztatni.
· Keverjük össze a tejszínt 3 evőkanál vízzel és fűszernövényekkel. Kenjünk ki egy nagy hőálló edényt vajjal, tegyük az aljára a lasagna tészta 1/3-át, majd a karfiol-brokkoli rózsák felét, a sonka felét és a paradicsom felét, a sajt 1/3-át és a tejszínes szósz 1/3-át. Ismételjük meg a rétegezést, egy tésztaréteggel zárjuk felül. Megöntözzük a maradék mártással, megszórjuk reszelt sajttal.
· 40 percig süssük 180 fokon, majd emeljük a hőmérsékletet 190-200 fokra, 10 perc alatt arany-barnára pirítjuk a tetején a sajtot.
Kulcsszavak: Karfiol lasagne, karfiolos ételek