33.4 C
Soltvadkert
vasárnap, október 25, 2020
Kezdőlap Soltvadkert hírek Szeptember első napján, az Evangélikus Egyházi Óvodában

Szeptember első napján, az Evangélikus Egyházi Óvodában

A mai nap reggelén megérkeztem az oviba, hogy megnézzem, miként is indul újra az élet az épület falain belül. Belépve némi gyermekzsivaj fogadott, minden a helyén, patika tisztaság, kedves, mosolygó óvónők és dajka nénik köszöntöttek, vidám egyen pólóikban.

 

Az elmúlt időszakhoz képest, nagy előrelépés, hogy ismét együtt lehetünk az oviban az apróságokkal. Természetesen ezt már mindenki nagyon várta, gyermekek és felnőttek egyaránt. A reggeli üdvözlések, nagy örömök, „…végre újra itt vagyok óvó néni !” Felkiáltások, ölelések töltötték meg az intézmény falait.


Az ovit az elmúlt héten szülői segítséggel, és összefogással ismét rendbe tették, a mosdókat-óránkét fertőtlenítik, és kiemelten ügyelnek a higiénés előírások fokozott betartására is. A Népegészségügyi Központ ajánlásainak megfelelően alakították ki a higiénés feltételeket, illetve a gyermekek fogadásának és a szülők belépésének rendszerét is ezek mentén dolgozták ki.

Még tanévkezdés előtt sikerült bepótolniuk az új ovisok és szüleik számára az ismerkedő-játszó délelőttöt, és a mai napon már az 1. osztály padsoraiban ülő, hajdan nagycsoportos csemeték- oviban bent alvós- esti programját is. A nevelőtestületbe a gyermekvállalásból visszatért Dóra Anna óvónő, aki a kiscsoport délutánjait felügyeli majd.


Folyamatosan készülnek új, játékos feladatokkal, és számtalan,megvalósulásra váró ötlet van a tarsolyban . A cél mindenképpen a korábban is megszokott és képviselt, magas szintű és színvonalas szakmai, nevelői munka folytatása, a programok átgondolása, még gyermek központibbá tétele, valamint a szülői közösség tehermentesítése. Természetesen ezek mellett a keresztyénnevelés, és a hagyományok ápolása is a célkitűzések közt marad.
Terveik szerint a digitális oktatási, és információközlési formát is megpróbálják fenntartani. A programok tervezése folyamatban van, a táncháztól kezdve a szüreti mulatságon át, a bábelőadásig, a jelenlegi járványügyi helyzetben azonban erről még korai lenne bármi konkrétumot is mondani.

De, meséljenek inkább a galériában található fotók arról, milyen is volt a hangulat a mai délelőtt, az oviban… 🙂

Foto:Birofoto

Friss cikkeink

Nekem nem kell törzskönyv, úgysem viszem kiállításra a kutyát!

„Nekem nem kell törzskönyv, úgysem viszem kiállításra a kutyát!” Erre csak egyetlen egyszerű mondattal reagálnék: „Oké, rendben, akkor 7.000.- Ft-ot tudok engedni az árból és...

Vasárnap az utolsó téli időszámítás veszi kezdetét?

Vasárnaptól indulhat az utolsó téli időszámítás. Hajnalban 3-ról 2 órára állítjuk vissza az óráinkat, nagy valószínűség szerint utoljára. Az utolsó óraátállítás 2021 márciusában lehet, ekkor...

Frittmann János Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Frittmann Jánosnak a Frittmann Pincészet tulajdonosának, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar...

Tudós Emese Aegon értékesítési partner

Szolgáltatás: LAKÁSBIZTOSÍTÁS ÉLETBIZTOSÍTÁS CASCO KÖTELEZŐ GFB BALESET-, BETEGSÉGBIZTOSÍTÁS UTASBIZTOSÍTÁS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS Tudós Emese Aegon értékesítési partner 6230 Soltvadkert, Mátyás király út 23. Telefon: +3630/503-0235 E-mail: tudos.emese@partner.aegon.hu Web: tanacsado.aegon.hu/963803 További részletek: tanacsado.aegon.hu/963803