hétfő, szeptember 26, 2022
spot_img

Szent Imre zarándoklat

Szent Imre herceg 1031. szeptember 2.-án halt meg, miután egy vadkan megsebesítette vadászat közben. Halálával kapcsolatban számtalan legenda kering, az egyik szerint egy kis pusztai templomban állt meg az a menet, aki a herceget Székesfehérvárra szállította, mivel a herceg állapota az út során folyamatosan romlott. A feltételezések szerint Szentimre határában lévő templomban, a ma Csonka-toronyként ismert helyen halt meg a herceg.

2012. óta, minden év szeptemberében Szent Imre tiszteletére zarándok utat tartanak Soltvadkert-Selymesből indulva a Csengőd -Soltszentimre határában található Csonka-toronyig, Szent Imre herceg feltételezett utolsó útját járják be a zarándokok. 

Zarándoklatunk célja:
Szeretnénk, ha Magyarország felébredne: felismernék az emberek, hogy büszkék lehetnek a magyarságukra, mert csak a gyökértelen, a hagyomány és nemzeti öntudat nélküli emberekkel lehet bármit megtenni és elhitetni!

Nekünk mélyről gyökerező hagyományaink vannak, amelyekből ma is meríteni lehetne, csak meg kellene ismerni őket. Gondolunk itt a több ezer éve létező rovásírásunkra, jelképeinkre, ősi szeretetvallásunkra, Boldogasszony tiszteletünkre, a lelkünk mélyén élő egyistenhitre, a belénk kódolt emberbaráti szeretetre, az ősi paraszti bölcsességre, a hőseinkre, akik annyi vért hullattak szeretett hazánkért, a 200 000 népdalunkra, amellyel rajtunk kívül egy nép sem büszkélkedhet, a gyönyörű népművészetünkre, viseleteinkre, szokásainkra.

Gondoljunk első írásos alkotmányunkra, amelyet úgy hívnak, hogy Szent István intelmei Imre herceghez, s az erre alapozott Szent Korona-tanra! Vajon mennyit ismerünk ebből? Tudunk-e egyáltalán róla? Tanulnak-e róla fiataljaink az iskolában? Ez az alkotmány majd 1000 évig megtartotta a nemzetet és az országot a legnagyobb bajban is. Amikor eltértünk tőle, az ország mindig hanyatlásnak indult. (Elég, ha az elmúlt 70 év történelmére gondolunk.) Kezünkben van az-az alkotmány, amellyel nem csupán Magyarország, hanem az egész világ erkölcsi és gazdasági válságát helyre lehetne hozni, de erről mi magyar emberek nagyon keveset tudunk.

A politizálás helyett arra kérem Önöket, hogy tájékozódjanak legalább alapszinten, mi is az a Szent Korona-tan. Nem a középkor és a feudalizmus visszaállításáról van szó, ahogyan azt el akarják velünk hitetni. Szent István és Szent Imre örökösei vagyunk. A világon egyedül nekünk van Szent Koronánk, aki hosszú száműzetés után visszatért hozzánk. Gondoljunk bele, mit jelent ez!

Ismerjük-e Szent Imre élettörténetét? Az ő életáldozata kellett ahhoz, hogy Szent István felajánlja a Koronát és vele az országot a Szűzanyának. Mi vagyunk Mária országa, s Ő a mi Királynőnk. Tudjuk-e, hogy a Teremtőtől kapott lehetőségeinkkel élnünk kellene?
Zarándoklatunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy felhívjuk a figyelmet, mekkora veszélyben vannak a fiataljaink. Fel kell ismernünk, hogy a Kárpát-hazán rendkívül sok veszély fenyegeti őket. A világ legélhetőbb országát hagyják itt a magasabb jövedelemért. Tanulni, tapasztalatot szerezni, világot látni érdemes külföldre elmenni, de aztán haza kell jönni és itt letelepedni, családot alapítani. Ezt a hazát kell gyarapítani. Ha önként elvándorolnak, ne csodálkozzunk azon, ha az apáink vérével védelmezett magyar föld idegenek ölébe hull…
Ébredjünk végre rá, hogy itt az ideje az összefogásnak! A nemzet megmaradását az egymást segítő kis közösségek erősítik legjobban. Ne hagyjuk, hogy megosszanak bennünket, hogy provokációval, pártoskodással, hazug médiakampánnyal, propagandával egymás ellen uszítsanak! Nemzetünk ellen több ezer éve alkalmazzák, az oszd meg és uralkodj stratégiát igen hatékonyan. Ennek egyetlen ellenszere az összefogás.
Az ima ereje megsokszorozódik, ha többen imádkoznak egyszerre egy közös célért. Köztudott, hogy Ausztriában is volt szovjet megszállás. Az osztrákok összefogtak és egy millióan imádkoztak nap, mint nap azért, hogy a betolakodók hagyják el az országukat. Megtörtént a csoda, kivonultak a szovjet csapatok.

A zarándoklatokon is ez történik, amikor közös cél érdekében imádkozva, énekelve járjuk a zarándokutat. Gyalogolunk 33 km-en keresztül, Soltvadkert-Selymestől a Soltszentimre határában álló pusztatemplomig (Csonka-torony), amely feltételezésünk szerint Szent Imre herceg utolsó földi útja lehetett. A templomba megérkezvén szentmise keretében emlékezünk Szent Imre halálára és a feltámadásra.
Zarándoklatunkat felajánljuk égi édesanyánknak a Világ Királynőjének. Célunk a magyar nép ráébresztése az összefogásra, a hit erejére, az erkölcsi és szellemi tisztulás, valamint a megbocsájtás fontosságára. Csak így teremthetünk mindenki számára élhető országot, világot!
 
Szeretnénk, ha megvalósulna az-az ország, amelyet Szent István és Szent Imre megálmodott számunkra!” 

Szent Imre feltételezett utolsó földi útját járjuk végig 2020.09.12-én. A 33 km-es zarándok utat hagyományteremtő szándékkal indítottuk el 2012-ben.
Zarándoklatunkat felajánljuk fiataljainkért, valamint a magyarság összefogásáért, tisztulásáért, felemelkedéséért, értékeinek felismeréséért és hitben való megerősödéséért.
Gyülekezés 4:45-kor Soltvadkert-Selymesen a Selymes utca végén (54-es számú úton Soltvadkert felől érkezve, a vasutat elhagyva az első köves utca jobbra).

A korai időpont miatt ajánlott lámpát hozni. Soltszentimrére a Csonka-toronyhoz várhatóan 16:30 óra körül érkezünk. A Szent Imre halálának időpontját mutató fényjelenség megtekintése után megemlékezéssel, majd szentmisével zárul a zarándoklat.
Lehetőséget fogunk teremteni azok visszautaztatására, akik Selymesen hagyják a járművüket. A gépkocsik őrzéséről gondoskodunk. Ezen igényüket jelezzék, az alábbi elérhetőségek egyikén, a busz szervezése miatt. A zarándoklathoz menet közben is lehet csatlakozni. Erről részletek a http://szentimrezarandoklat.hu honlapon találhatók.
Valamint kísérő fogatokat, járműveket szervezünk, ha valaki nem bírná végig a gyaloglást.
Jelentkezés:
Villámlevél: info@szentimrezarandoklat.hu
Telefon: +36 20 346 5553
Zarándoklat facebook odala

-Hírdetés -

Friss cikkeink