szerda, december 7, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekSéta közben a Vadkerti-Tó partjáról

Séta közben a Vadkerti-Tó partjáról

Az idei strandszezon a vírushelyzet miatt egy kicsit késve indult, de jelenlegi kánikulai időjárásnak hála, mostanra annál inkább rákapcsolt.
A Vadkerti-Tó partján néztem körül kicsit, mi is a jelenlegi helyzet a parton, egy 38 fokos szombat délutánon.

A bejárathoz érkezve első kihívás a parkoló vadászat. Mindenhol gépkocsik, alig találtam egy helyet, csak nagynehezen a bejárattól kb. 5 perc sétára.
Az új fogadóépületnél tíz, tizenkét ember várt a bejutásra, nincs tumultus, halad a sor, nem kell 2-3 percnél többet várni.

A parton szinte minden árnyékos helyen takarók, törölközők, strandsátrak.
Igazi strandzsivaj hallatszik, mindenfelé. A büfék környékén kisebb baráti társaságok, a tóparton gyermekek szaladgálnak, napozó, fürdőző vendégek mindenhol. A víz kellemes hőmérsékletű, minősége folyamatosan ellenőrzött.

A parton találkozom Schnürlein Andorral (Vadkert Komszolg Kft.) aki arról számol be, hogy a vendéglétszám elérte a megengedhető maximumot, és a kilépő vendégek számlálásával tudnak csak újabb látogatókat beengedni a területre.

Megszólítottam néhány vendéget, mindenkinek ugyanazt a néhány kérdést feltéve.

(Honnan érkezett, mennyire elégedett a szolgáltatásokkal, visszatér-e ismét?)
Néhány válasz, a teljesség igénye nélkül:

“… Kecskemétről érkeztünk a családdal, a gyerekek pancsolnak reggel óta, a párommal pihenünk. A part szép, a víz kellemes, a sör hideg. Mi kell még? Természetesen jövünk még, ha az időjárás engedi, akár minden hétvégén.” -Tamás-

” … Szegedről vagyunk a baráti társasággal, itt nyaralunk egy hétig, tegnap érkeztünk. A kaja szuper a parton, a víz pompás, süt a nap, barátok, együtt pihenünk. Tök szuper minden. Ha lehet, jövőre ugyanitt! ” -Németh Márk-

“…Vagy húsz éve járunk ide Budapestről, minden nyáron. Meglepett az átalakítás, de a régi épületek már nagyon nem voltak ide valók. A parton is épül, szépül a környezet. Remélem hamarosan a termálfürdőből is lesz valami. -Nagy-Kovács Péter-

Aki pedig nem hiszi, járjon utána személyesen. 😉

Foto: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink