csütörtök, szeptember 23, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletHomoki Pál esperes beiktatása, Soltvadkert Evangélikus templom 2020.Július 25.

Homoki Pál esperes beiktatása, Soltvadkert Evangélikus templom 2020.Július 25.

“Az igazi béke az utat keres magának, hatni akar Földi életünkben a környezetünkben. Családjainkban, munkákban, gyülekezetünkben, egyházmegyénkben, egész egyházunkban.”
Kondor Péter – a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke

Lupták György nyugdíjba vonulását követően, a 2020. június 21-i szavazás végeredményeként a Bács-Kiskun Egyházmegye esperesének, Homoki Pál soltvadkerti parókus lelkészt választották meg. Homoki Pál (Sikter András és Káposzta Lajos) után a harmadik soltvadkerti lelkész, akit esperessé választottak.

Szolgálatba iktatása július 25-én a szombat délelőtti rendkívüli Istentisztelet alkalmával zajlott, melyet a közgyűlés követett a Soltvadkerti Evangélikus templomban

 

A közgyűlést, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőhelyettese, Péczka Ferenc vezette. Elsőként a beiktatott esperes elmondta székfoglaló beszédét, melyben négy szót emelt ki, amik az elkövetkező évek sarokkövei lesznek. Ezek a kommunikáció, a munka, a csapat és az imádság.

Homoki Pál Esperesi eskü

A székfoglaló után a köszöntések következtek.

Font Sándor országgyűlési képviselő, a MEE Déli Evangélikus Egyházkerületének felügyelője, Kis János a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség igazgató-lelkésze, Kecskeméti Pál, a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség igazgató-lelkésze, Kis-Molnár Gábor, a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség felügyelője, egy lassan növő facsemetével ajándékozta meg az esperest, utalván arra, hogy legalább 30 évig kelljen gondoznia a parókia kertjében, ahogyan a gyülekezetét is gondoznia kell.

Homoki Pál, Soltvadkerti esperes
„Olyan egyházat szeretnék, ahol beszélgetünk. Egy fröccs vagy egy kávé mellett. Nem SMS-ben, nem Messengeren, hanem személyes találkozásokban. Ahol az időnket és teljes valónkat adjuk a másik embernek”’

Temerini Ferenc, Soltvadkert város polgármestere. Köhlerné Schiszler Ágnes, a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda képviseletében a távollétében levő Hachbold Éva óvodavezető köszöntő levelét olvasta fel. Udvarhelyi Attila, a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény intézményvezetője, és Dr. Jeney Gábor, a Soltvadkerti Római Katolikus Egyházközség plébánosa is köszöntötték a beiktatott esperest.

Homoki Pál Soltvadkerti Esperes beiktatása
A Confirma evangélikus hagyománya, mikor az istentiszteleten jelenlévő lelkészek körbe állják az újonnan beiktatott lelkészt..

Az óvodások az iskolások, a fiatalok, kis ünnepi műsorral készültek. Zenével és énekkel köszöntötték az esperes urat.

A közgyűlés zárásaként, Homoki Pál esperes megköszönte a szülői, családi lelki örökséget, amire egész életében számíthatott, továbbá az egybegyűltek támogatását. Ezt követően állófogadásra invitálta a jelenlévőket,melyet a soltvadkerti Evangélikus iskola éttermében tartottak.

Fogadjátok szeretettel az iktatáson készült fotóinkat, rövid videónkat. 

Homoki Pál Esperes, Soltvadkert 2020.
Erős vár a mi Istenünk – Ein’ feste Burg ist unser Gott

 

Fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink