péntek, március 5, 2021
Kezdőlap Receptek Vegán, Gluténmentes lasagne

Vegán, Gluténmentes lasagne

Nagyon finom, gluténmentes és vegán Lasagne-t hoztunk nektek.
A receptért köszönet Holczimmer-Windecker Xéniának. 

Ha van egy jó recepted, küldd el nekünk és mi megjelentetjük a Vadkertinfo oldalain!

 

 

A recept hozzávalói. 

Ragu:

250g Lencse
2 szál Sárgarépa
Zellerszár
1 fej Vöröshagyma
0,5 L Sűrített paradicsom vagy darabolt konzerv paradicsom
Tofu (igény szerint)
Oregáno
Bazsalikom

Bors
Növényi sajt

Besamel:
2 evőkanál növényi vaj
2 evőkanál rizsliszt
0,5 l növényi tej

Elkészítés:

Előző éjszakára a lencsét beáztatom, majd másnap reggel megfőzöm sós, szódabikarbónás, babérleveles vízben.
Olíva olajon megpárolom a hagymát, aztán hozzáadom a sárgarépát és a zellert, átforgatom majd hozzáöntöm a paradicsomot, majd fűszerezem és összefőzöm.
Amikor megpuhultak a zöldségek hozzáöntöm a lencsét és elmorzsolom benne a tofut. (Tofut ki is lehet hagyni, legtöbbször én sem teszek bele). Elkészült a ragu, félretesszük.

A besamel mártáshoz a vajat egy lábasban megolvasztom és hozzáadom a lisztet, addig pirítom , hogy még fehér maradjon. Lassan hozzáöntöm a szobahőmérsékletű tejet és forrás után folymatos kevergetés mellett még kb. 5 percig főzöm, addigra kellő állagúra sűrűsödik.

Összeállítás:

Egy magas falú, tepsinek vagy jénainak az alját megkenem olívaolajjal és kanalazok rá besamel mártást.
Erre jön a száraz tészta, ragu, száraz tészta, ragu összeállítás, addig amilyen magas az edényünk. A tetejére kanalazom a megmaradt besamelt és megszórom vegan sajttal.
220 fokon 20 percig sütöm, aztán ha még nem piros a sajt akkor további 5 percet grill fokozaton.

Képek, és recept: Holczimmer-Windecker Xénia

Van egy jó recepted, amit szívesen látnál a Vadkertinfó oldalain? Írd meg nekünk, küldj mellé néhány fotót is, mi közzétesszük. Ha nincs türelmed fotót készíteni, abban is szívesen segítünk 😉 

Friss cikkeink