csütörtök, szeptember 21, 2023
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekKözéletVadkerti-tó, jegy és kedvezmény problémák

Vadkerti-tó, jegy és kedvezmény problémák

Mai napon Facebookon böngészve, erre a levélre bukkantunk:

„Nyílt levél Soltvadkert Város Polgármesterének és képviselő testületének.
Tisztelt polgármester Úr
Tisztelet Képviselő testület.

Sajnálattal és némi elkeseredettséggel vettem azt az információt, mi szerint Soltvadkert város képviselő testülete ez év elején olyan döntést hozott, mi szerint „Vadkert kártyára” csak a városban állandó bejelentéssel élők jogosultak. Ez a dokumentum a Vadkert Tó üdülő övezetben belépési kedvezményt biztosít az ezzel rendelkezőknek. Ezen intézkedésükkel megvonták ezt a kedvezményt azoktól, akik üdülő tulajdonosok, de nem állandó soltvadkerti lakosok.

MIÉRT?
Nem gondolom, hogy teljes történetiségét kellene ismertetnem Önökkel, hiszen bizonyára jól tudják, hogy az önkormányzat mindenkori fejlesztési erőfeszítései mellett az üdülő tulajdonosok befizetett adója adta a lehetőségét a fejlődésnek. Magam 1978 óta vagyok tulajdonos. Kezdetekben minden üdülőnek négy db díjtalan belépő, aztán kedvezményes belépő, majd díj ellenében kiváltható „Vadkert kártya”.

És most?
Az üdülő tulajdonosok által befizetett adó a piaci viszonyoknak megfelelően növekszik, miközben az „ellentételezés” fokozatosan csökken. Ráadásul IGAZSÁGTALAN! is. Azok a soltvadkerti lakosok, akik az üdülő övezetben nem rendelkeznek ingatlannal, tehát külön adót nem fizetnek az ottani fejlesztésekhez, olyan kedvezményt vehetnek igénybe, melynek működési feltételeit MI, üdülő tulajdonosok teremtjük meg. (azt is elfogadva, hogy nem teljes mértékben)
Ezt elfogadhatatlan diszkriminatív intézkedésnek tartom, mint ahogy azzal se értenék egyet, hogy mondjuk, Mi kiskőrösiek magasabb áron adjuk a gyógyfürdő belépőjegyét Önöknek.
E nyílt levelem megírása előtt nem végeztem felmérést, vagy közvélemény kutatást, de meggyőződésem, hogy üdülőtulajdonos társaim egyetértését bírja. (egyébként akár aláírásgyűjtést is kezdeményezhetek, ha ez előre viheti az ügyet)
Tisztelettel kérem Önöket, hogy vizsgálják felül határozatukat és módosítsák azt úgy, hogy az üdülő tulajdonosokat a városban élő adófizető polgárokkal egyenlő elbírálásban részesítsék.

Tisztelettel:
***** Péter Soltvadkert”
(a levél eredetije a fb-on olvasható, névvel, címmel)

A jogos gondolatok mellett, kissé utánajártunk pár környékbeli árnak és megnéztük, hogy milyen árakkal és kedvezményekkel gondolkodik az illetékes döntéshozó Soltvadkerten:

Vadkerti-Tó Strand árjegyzék
Vadkerti-Tó Strand árjegyzék

Az árak Ft-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák. A strandbelépők és szolgáltatások árának kiegyenlítésére SZÉP-kártyát (szabadidő alszámláról) és bankkártyát is elfogadunk.

3 éves kor alatt a belépés ingyenes.
A belépőjegyek napi többszöri belépésre jogosítanak.
20 fő feletti csoportok esetén 10 % kedvezményt biztosítunk.

Emellett több soltvadkerti embertől is hallottunk kritikát.

„Nincs körbe járva a téma, nincs minden szemszögből megvizsgálva és ebből adódnak a kellemetlenségek!
Nem szabad ennyire filléresnek lenni, mert többet lehet veszteni, mint nyerni rajta!
A csendrendelet is inkább árt, mint használ a szezonnak, hiszen a fiatalok nem akarnak csendben ücsörögni a nyaralóban, azt otthon is megtehetik.  A tón életvitelszerűen élők tudják, hogy üdölőövezetben vannak, ami nyári szezonban nem csendes.
Kunfehértón van sétálójegy, strandjegy félnapos és egésznapos is. Szelidi tónál szintén.
A standon lévő étkezdékhez, sokan szívesen mennének be ételért, erre lehetne valami kompromisszumot kitalálni.
Ha lentebb esik a tó vízszintje, rövid idő alatt látványosan, mondhatni drasztikusan, akkor innen sok látogató elmegy sajnos. Hiszen nem mindegy, hogy milyen a víz minősége és mennyisége. Ezzel mit fognak majd kezdeni? Ezzel kellene foglalkozni, mert ha nem készülünk rá, ez halálra ítélheti a szezont, ahogy a túl nagy csend is.”

Szeretnénk, ha olvasóink is elmondanák a véleményüket, észrevételüket, ötletüket a témával kapcsolatban. Hátha így megoldás születhet egy-egy kérdésben.
Véleményük szerint a csendes, nyugalom szigete elegendő a kikapcsolódásra, vagy a tudatos, szórakoztatásra és minőségi szolgáltatásokra épülő turizmust kellene fejleszteni városunkban?

-Hírdetés -

Friss cikkeink