vasárnap, október 17, 2021
KezdőlapReceptekIgazi vajas kifli és vajas zsemle

Igazi vajas kifli és vajas zsemle

Nyomtatás

Igazi vajas kifli és vajas zsemle

A receptet Pécka Judit facebookon megosztott fotói ihlették. Egy igazán ínycsiklandó péksüteményt készített. Sokan kértétek a receptet a facebookon, úgy gondoltuk, hogy a Vadkertinfón szuper első recept lesz.

  • Szerző: Ax
  • Előkészítés: 60
  • Főzési idő: 25
  • Teljes idő: 90
  • Adag: 4 1x
  • Kategória: Péksütemény
  • Módszer: Sütés
  • Konyha: Magyar
Mérték:

Hozzávalók

  • 50dkg BL 55 liszt
  • 5dkg teavaj
  • Egy evőkanál cukor
  • Egy csipet só
  • Kb. 2,5-3dl tej
  • 2,5dkg élesztő
  • Egy tojás a kenéshez

Elkészítés

A 2,5dkg élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros, tejben, aminek a tetejére pici lisztet szórunk.

A száraz anyagokat összekerjük. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a puha vajat és annyi langyos tejet,hogy kellemesen puha tésztát kapjunk.

Jól bedagasztjuk a tésztát. Majd letakarva duplájára kelesztjük.
Egy rudacskát nyújtunk kézzel a tésztánkból és nyolc gombócot formázunk belőle. Kinyújtjuk ,egyenként kiflit sodrunk belőle. Tepsiben hagyjuk még letakarva kb.10 percig kelni. Lekenjük felvert tojással. 200 Celsiusfokon, kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sok sikert hozzá mindenkinek!

Megjegyzés

Ha van egy jól bevált recepted, és szeretnéd, hogy más is kipróbálja, írj nekünk!
Fotót és vagy video elkészítésében is segítünk.

E-mail: [email protected] vagy küldj üzenetet a Vadkertinfo Facebook oldalán.

Kulcsszavak: vajas kifli, vajas zsemle, Igazi vajas kifli

Elkészítetted ezt a receptet?

Oszd meg a fotóját és jelölj meg minket, hogy nálunk találtad a receptet 🙂

-Hírdetés -

Friss cikkeink