hétfő, szeptember 26, 2022
spot_img

Példás összefogás

Tündérkéz Jótékonysági Egyesület vezetőjével, Cseke-Kutasi Katalinnal készítettünk interjút, aminek több apropója, aktualitása is van. Fogadjátok szeretettel az egyesület jelenlegi munkájáról, terveiről készült áttekintést:

– Milyen új helyzetekkel szembesült az egyesület ebben az évben?

“A járvány kirobbanása mindannyiunk életét átalakította, így az egyesület életére is jelentősen hatott. Bevallom, kicsit le is álltunk átmenetileg, mert minden tagunknak át kellett szervezni a mindennapjait.  Már a koronavírus előtt Annáék egyik Védőangyala megkeresett, hogy tudnánk-e segíteni egy betegséggel küzdő fiatalembernek és az édesanyjának, mert bár sose kértek, de olyan helyzetbe kerültek, hogy segítségre van szükségük.
Természetesen, a válasz, már akkor igen volt. Hiszen minden környékbeli (Soltvadkert és vonzáskörzete) megkeresést mérlegelünk, és akinek tudunk segítünk. Így felvettem Annával a kapcsolatot. Majd jött a kijárási korlátozás és egy kicsit megakadtak az események, felborította mindenki terveit, napi rutinját, így egy kicsit elhanyagolódott Márk, egyébként nagyon fontos és sürgető ügye. Majd ismét csörgött a telefon, hogy akkor tudunk-e segíteni? Hiszen van ami nem vár, a betegség. Anna történetével szembesülve, nem is volt kérdés, hogy gyorsan lépnünk, tennünk kell, hiszen sokunk anya/apa és tudjuk, milyen félteni a legdrágább kincset, a gyermeket.”

– Mit lehet tudni Márkról? Milyen betegséggel küzd?

” Márk 20 éves, értelmes és jószívű fiatalember, aki nagyon ragaszkodik édesanyjához és bármit megtenne azért, hogy anyukája ne aggódjon annyit. Egy éve Hodgkin-limfóma betegséggel küzd (nyirokrendszer rosszindulatú, daganatos betegsége), tudni kell azt, hogy 4-es típusú besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy áttét is keletkezett a nyirokmirigyben testszerte. Viszont Márk bátor és nagyon hisz a gyógyulásában, ahogy édesanyja is!”

– Milyen segítségre van szükségük?

” A betegség megpróbáltatása mellett, sokáig nem akartak segítséget kérni, de van az a pillanat, amikor nem vihet mindent egyedül a vállán egy édesanya, aki évekig egyedül nevelte, segítette a kisfiát. Márk csupán egy kényelmes ágyra vágyott, hogy otthon nyugodtan tudjon pihenni a kezelések után. Aggódtak amiatt is, hogy kezelés miatt Anna nem tud dolgozni, és a tartalékaikat felemésztette az állandó orvoshoz járás. Steril környezet is kell, ami a legyengült immunrendszert védelmezi.
Pénteken, amikor segítséget kértünk, szinte rögtön jöttek a segítő szándékú megkeresések. Annával folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, mindenről tud ő is, én is. Nincs nap, hogy ne beszélnénk, így is támogatom, hogy tudja, nincs egyedül. Jó hírek jöttek sorra, hogy amit kinéztek ágyat, azt megkapták felajánlásba. Mivel a steril szoba is szükséges a javuláshoz a kezelések után, ezért Lakatos Attila azonnal jelezte, hogy a festéket és a festést a  Díszítőfestés Kft vállalja.  Valamint segítség érkezett még, hogy a tárgyi feltételekkel is tudjuk támogatni Márk gyógyulását, így kaptak egy mikróhullámú sütőt.
Amire még szükség lenne: A száraz takarítógép és a villanysütő.”

– Milyen fejlemények várhatók Márk kezelésében?

“Május 28-a csütörtöki fejlemény: Anna és Márk csillogó szemmel mesélték a vizsgálatok után, a rákos sejtek elkezdtek zsugorodni, nincs további áttét‼ Június végén pedig mennek vissza és elkezdik az őssejt terápiát. Mikor mesélték a szívem majd kiugrott a helyéről örömömben‼
Vannak még csodák‼ Csütörtökön infúziós kezelést kapott, ami kitart az őssejt kezelés elkezdéséig, de most már látják/látjuk az alagút végén a fényt. ”

– Kiket támogattok még?

“Levente és Zétény segítése, sorsuk alakulása szintén szívügye egyesületünknek. Zéti a második őssejt beültetésre vár, sokat fejlődött az első beültetés óta. Levente pedig folyamatos fejlesztésre jár és szenzációs akarattal fejlődik.
Nekik kupakgyűjtéssel és szintén adományok gyűjtésével segítünk!
Az egyesület facebook oldalán folyamatosan beszámolunk, minden felkaroltunk helyzetéről, egészségük alakulásáról.  Nagyon szépen köszönjük a sok segítséget! Az, hogy a koronavírus nehéz két hónapja ellenére is, ennyien tudtak segíteni és mozdultak meg, hihetetlen számunkra.
Június 15-ig tart a gyűjtés részünkről Márknak, ha valaki adományozna a nevét írják be átutalásnál a közleménybe. Ugyanígy Levente és Zétény esetén is lehet adományozni, a közlemény rovatba feltüntetve a nevet, hogy kinek megy az adomány.

Tündérkéz Jótékonysági Egyesület: 10402379-50526757-48701001
Kulcsár Anna (Márk anyukája): 11773322-70239351-00000000
Mogyorósi Enikő (Zétény anyukája):
11773322-40573517-00000000

– Milyen feladatokat vállalt magára még a Tündérkéz?

“Három hete, óvatosan, a ruhabörze is megindult, minden kedd és csütörtök reggel 8:00-9:00 és délután 16:30 -17:30-ig várunk mindenkit. Használt, de jó minőségű adomány ruhákat adunk a rászorulóknak, de nem csak őket várjuk, hanem adomány fejében bárki válogathat, hisz sok kincs van, márkás ruha, nagy méretben is. Adománygyűjtő doboz megtalálható, aminek összege jó célt szolgál, így mindenki jól jár.
Egy pár leendő kisiskolásnak is szebbé tettük már az iskolakezdését, hisz iskolatáskákat és könyv-, füzetborítókat is eljutattuk, akinek szüksége volt. Tervünk ebben még segíteni, ahogy kapacitásunk engedi.
Az egyesület továbbra is várja a használt, de nem koszos farmerokat – ez lehet nadrág, szoknya, kabát, ing, ruha- ill. kordbársony nadrág, ezek újra hasznosításra kerülnek, így is próbálunk tenni a környezetért. Az újra hasznosított termékekre pedig licitálni lehet oldalunkon.
Terveztünk egy két napos majálist, ami a járványhelyzet miatt elmaradt és egyenlőre bizonytalan, hogy mikor tudjuk pótolni a tervezett rendezvényt, de nem adtuk fel. Várjuk a rendezvényekről szóló rendelkezések alakulását, addig gyűjtjük, várjuk a tombolafelajánlásokat és reméljük, hogy mihamarabb tudunk egy boldog családi rendezvénnyel a közösségünk, városunk és környékén élő embereknek örömet szerezni.
Amennyiben adománnyal segítené Jótékonysági Egyesületünk munkáját, előre is köszönjük, hiszen mindig van új cél és olyan rászoruló, aki köztünk él és egy kis segítséggel jobbá tehetjük az életét.”

A város megmozdult, hiszen jelenleg beteg fiatalok élete, jövője és egészségessé vállása a tét. A kérdés annyi csupán, hogy a példás összefogás mellett, milyen megelőzési eljárások tudnának segíteni azon, hogy ha betegség van, akkor az minél hamarabb kiderüljön?
A Tündérkéz Jótékonysági Egyesület sokszínűsége, tagjainak segítő szándéka hasznos kincse a városnak. Köszönjük munkájukat!

..::L::..

-Hírdetés -

Friss cikkeink