hétfő, szeptember 26, 2022
spot_img

Újra Ovi!

A Soltvadkerti Óvodák és Bölcsőde, Arany János utcai és Bocskai utcai Óvodájába, valamint a Bölcsődébe egyaránt, május 25-én visszatért az élet a falak közé, a csoportszobák újra gyerekzsivajtól hangosak.
Bodahelyi Antalné intézményvezető elmondta, hogy a vírushelyzet kihirdetését követően, néhány napnyi ügyelet után az intézmény mindhárom épülete bezárta kapuit, majd május 4-től ismét ügyeleti jelleggel működtek három héten keresztül.
Az elmúlt közel két és fél hónapban az óvodapedagógusok és a kisgyermeknevelők is megszervezték a csoportok számára az online kapcsolattartási lehetőséget, sok ötletet, javaslatot, adva ezzel a szülők számára ahhoz, hogy gyermekeikkel az otthon töltött idő tartalmas legyen.

Terveik szerint a 77 iskolába menő nagycsoportos számára június 15-től július 3-ig az óvodapedagógusok egyfajta iskola előkészítő időszakot szerveznének, segítve ezzel a gyermekek képességeinek fejlesztését, az iskolára való felkészülést.
A nyár folyamán is várják a gyermekeket, hiszen az elmúlt időszak igencsak megterhelő volt legtöbb család számára.
Köszönet a szülőknek, akik aktívan közreműködtek gyermekeik otthoni képességfejlesztésében.

– Az Evangélikus Egyházi Óvodában is visszatért az élet a megszokott mederbe a mai reggelen. Lakatosné Hachbold Éva és munkatársai a rendelethez alkalmazkodva már a múlt hét végén kihirdették az oviban érvényes jogszabály módosítását, mely szerint a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát kötelezővé tették, valamint az egészségügyi szabályok betartása érdekében a szülők nem léphetnek be a csoportszobákba, és lehetőség szerint a gyermekek átadása és átvétele után rövid időn belül el kell hagyniuk az intézményt. – A gyermekek örömmel érkeztek ismét a közösségekbe, a barátaikhoz, pajtásaikhoz, és az óvó nénikhez. A délelőtt pedig az udvaron, sok játékkal telt.

A jövő héten még nagyobb létszámra számítanak, a nagycsoportos óvodások búcsúztatása június 13.-án lesz az Evangélikus Templomban. Körültekintően ügyelve a vonatkozó rendeletek, és a Püspöki Tanács előírásainak betartásával. A szeptemberi iskolakezdésre a leendő elsősök felkészítése ebben az intézményben is június második felében, egy játékos, de tartalmas, felkészítő foglalkozás sorozat segítségével zajlik majd.

..:BR:..

Fotó: Birofoto

-Hírdetés -

Friss cikkeink