hétfő, augusztus 15, 2022
spot_img
KezdőlapSoltvadkert hírekOlvasói levél a Covid19 szűrés, kutatás kapcsán

Olvasói levél a Covid19 szűrés, kutatás kapcsán

“Kedves Szerkesztők!

Azért kerestem meg Önöket az országos reprezentatív epidemiológiai kutatás kapcsán, mert érdekes helyzetbe került a családunk és ez sok kérdést vetett fel bennünk.
Kezdjük ott, hogy egyik nap levél jött, a postaláda mellé egy papír volt ragasztva, hogy fontos küldemény érkezett. Gondoltuk, hogy valamelyik családtagunk szűrővizsgálatra való invitálása lesz a levélben, aminek nagyon örültünk. Boríték ki, meglepődés a köbön… az 5 éve külföldön élő gyerekemet hívták be Covid19 vizsgálatra! Hogy és miért?


Azt gondoltuk elírás, hiszen gyerekünk mindent felszámolt maga után Magyarországon, sőt bejelentett lakcíme, munkahelye, folyószámlája, telefonszáma, letelepedési engedélye van külföldön. Értem én, hogy nem heti szinten frissítik a Központi Statisztikai Hivatal nyilvántartását, de érdekes számomra, hogy ezen az agyonellenőrzött, lenyomozható világon nem tűnik fel nekik, hogy nem adózik, nem fizet egészségügyi hozzájárulást Magyarországon már 5 éve?!
Felhívtuk a megadott telefonszámot, elmondtuk a helyzetet, hogy gyerekünk nem itthon él, de lenne évjáratban és névben eltérő, de másik gyerekünk, aki helyben van és szívesen elküldjük a testvére helyett, de nem kellett! Csak az vehet részt a kutatásban, akit kiértesítettek.
Majd két nap múlva személyesen is kijöttek és keresték kisebbik gyerekem rajtam, hogy miért nem megy a vizsgálatra, miért nem reagált…mondtuk, hogy mi felhívtuk helyette a megadott telefonszámot, elmondtuk, hogy jelenleg mi örülnék legjobban, ha hazajönne látogatóba, de valószínűleg idén látni se fogjuk, mert egy járvány sújtotta területen él, ahol ki tudja mikor áll helyre az élet. Egyébként meg külföldön él.
Felmerült számos kérdés bennünk: Mennyire lesz ez a kutatás reprezentatív, ha azt se tudják ki van itthon és ki nincs? Mennyire megbízható a statisztika, a rendszer? Ha valaki elhagyja az országot, akkor mit kell még bejelentenie, ha nem jön haza és nem akar itt élni?
Köszönöm, hogy megoszthattam Önökkel és kíváncsiak lennénk, hogy mások is jártak-e így?”

A helyi és országos nyilvántartások, listák, statisztikák sokat segítenének a lakosság helyzetének, állapotának felmérésében, ha aktuálisak és pontosabbak lennének. Érdekes kettősség, hogy minden cégnél, intézménynél háromszoros az adminisztráció, de hiteles képet az ország nem tud adni a hiteltelen, nem pontos, nem aktuális adathálója miatt. Ez vajon miért lehet?
Soltvadkerten sincs az elvándorlókról, a bevándorlókról adat vagy nem megosztható, ahogy sok más információ is hiányos vagy nem közölhető. Így mi alapján tájékoztatják a lakosságot?

..::L::..

-Hírdetés -

Friss cikkeink