péntek, szeptember 24, 2021
KezdőlapSoltvadkert hírekKarantén ovi / suli, avagy tanuljunk otthon… de hogy is néz ki...

Karantén ovi / suli, avagy tanuljunk otthon… de hogy is néz ki ez a valóságban?

Azt hiszem senkinek nem kell elmondani hogy ez időszak nagyon nem egyszerű nekünk sem, három ovis gyermekkel – Dorka 6,5 az ikrek, Hanna és Lara 3 évesek.

Sajnos az átállás nem volt egyszerű számunkra mivel dolgozunk , mindketten a férjemmel így a lányok jönnek velem – reggel felkelünk aztán indul a nap, megyünk az üzembe ahol próbálnak segíteni a maguk módján 🙂
Az irodában van egy külön kis rész nekik ahol el tudják magukat foglalni (üvegfestékezni nagyon szeretnek) na és persze amit az óvó nénik küldnek, feladatokat ami nagy segítség ugyanis minden hétre van egy téma (heti feladatok). Ebben van vers tanulás, kézműves feladatok, a heti Biblia óra anyaga. Igyekszünk minden feladatot közösen végig csinálni.

És ha már ezekkel végeztünk, akkor az udvaron van egy szuper kis „játszótér” ott ki tudják magukat ugrálni, hétvégén viszont sokat biciklizünk a tóra együtt talán azt mondanám a legjobb kikapcsolódásnak.
Reggelinél és az ebédnél az imádságokat nagyon cukin mondják és ha véletlenül elmaradna akkor figyelmeztetnek; sokat szerepjátékoznak hárman és az óvó néniket utánozzák én ilyenkor magamban jókat szoktam mosolyogni. Na persze azért nem mindig megy simán mert a három lány össze tud szépen veszni szóval alkalmanként megy a “cicaharc” nálunk.

A kicsik általában követik a nagytesó példáját, bár mostanság viszont azt veszem észre, hogy hiányzik az ovi nekik. Egyre többet emlegetik az óvó néniket, kispajtásokat na és persze az ottani játékokat mert csak az a szuper.
Az óvó nénik nagyon kedvesek voltak mert húsvétra küldtek egy kis videós köszöntőt, amit számtalan alkalommal megnéztek.
Végezetül, azt tapasztalom, hogy ilyenkor tudja meg az ember igazán, hogy mekkora segítség az ovi az óvónők és a dajka nénik munkája.
Kívánok mindenkinek kitartást!

Csorbáné Csákovics Anett

-Hírdetés -

Friss cikkeink